Volg ons

Twee zonnestroomsystemen en een hybride warmtepomp in Bilthoven

In Bilthoven staat een duurzaam huis… en daarvan is elke centimeter benut!

De bewoner ziet graag dat dit nog veel meer gebeurt. Volgens hem kunnen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid namelijk niet snel genoeg gaan: “er zijn zo veel mogelijkheden als deze, die voor het oprapen liggen en die we als maatschappij laten liggen. Het gaat echt te langzaam.”

Onze adviseur Daniël herinnert zich het adviesgesprek nog goed: “de bewoner heeft een mooie manier van leven, met een passende manier van keuzes maken.”

Met zijn bedrijf in de duurzaamheidsindustrie, lag de keuze voor de verduurzaming van zijn eigen huis voor de hand. De elektrische auto stond al klaar om de zonne-energie te gebruiken. Daniël: “Hij ging helemaal mee in ons advies en is voor twee zonnestroomsystemen gegaan en een hybride warmtepomp. Dat is nog eens verschil maken en ruimte goed benutten!”

De hybride warmtepomp in zijn corona-thuiskantoor is zo ingesteld dat de gaskachel het overneemt bij buitentemperaturen van minder dan 0 graden: “dat was met het koude weer van de afgelopen dagen wel erg fijn. Dit is de optimale keuze tussen duurzaamheid en het toch comfortabel hebben. Meestal redt de warmtepomp het gewoon, dus het gasverbruik is lekker laag.”

Hij heeft bewust gekozen voor Groenpand, vanwege onze insteek en omdat we in de regio zitten. Zijn ervaring met Groenpand: “Jonge, enthousiaste mensen die zich inzetten voor een goed doel. Deskundig, behulpzaam, netjes, vriendelijk en niet standaard.” 

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Ook duurzaam verwarmen met een warmtepomp?

Vraag direct een offerte aan ❯


Zonnepanelen op een buurthuis in Zuilen