Over Groenpand


Groenpand is een nieuw type energiebedrijf. Ons doel is om woonhuizen en kantoren stap voor stap te vergroenen zodat ze helemaal onafhankelijk worden van vervuilende, fossiele brandstoffen. Dit is een reëel doel; iedereen kan tegenwoordig meedoen. Het verwezenlijken van ons doel is bovendien hard nodig. Fossiele brandstoffen raken in rap tempo op en de gevolgen voor het milieu van onze enorme CO2 uitstoot zijn niet te overzien.

Ons verhaal

In 2014 richtten idealistische milieuwetenschappers Joren Harmanny en IJmert Muilwijk Groenpand op. In dit filmpje interviewt filmmaker Marijn van Rossum de mensen die betrokken zijn bij het bedrijf en volgt de opkomst van de Nederlandse social enterprise.

 
 

In 3 stappen je pand vergroenen


1 Energie besparen

60% van alle energie wordt in de praktijk verspild. Daarom levert Groenpand producten als warmtepompen en groendaken. Ook kun je met ons energieadvies ontdekken wat voor jou de slimste stappen zijn.


2 Eigen energie opwekken

Vrijwel overal is energie te oogsten. Groenpand levert zonnepanelen voor alle type daken. Duizenden Groenpanden hebben aan het einde van dit jaar nul op de elektriciteitsmeter staan, dankzij die zonnepanelen.


3 Duurzame energielevering

Je kunt soms niet direct naar nul elektriciteit- en gasverbruik. Daarom helpt Groenpand je de rest duurzaam af te nemen. Op die manier draag je er aan bij dat er elders in het land duurzame energie geproduceerd wordt.

 

portretten groenpand medewerkers

Wij bouwen op en met goede mensen

Wij van Groenpand geloven in een wereld die draait op duurzame energie. Die overgang naar duurzame energie kunnen we niet alleen tot stand brengen. Daar hebben we gedreven en getalenteerde mensen voor nodig die ook in deze missie geloven.

Bekijk ons team