Energiescan

Geschikt voor woningen en bedrijfspanden

Een energiek stappenplan waarmee je vooruit kunt


Wil je (meer) energie besparen, maar weet je nog niet precies waarmee je het beste kunt beginnen? Wil je graag inzicht hebben in hoeveel je kunt besparen en waar? Wil je een concreet plan waar je mee aan de slag kan? Kies dan voor de energiescan. Een van onze ervaren adviseurs maakt een opname van je woning of bedrijfspand en geeft advies waar jij energie kunt besparen op het gebied van stroomverbruik (verlichting en apparaten), verwarming, ventilatie en isolatie. Daarna kijken we naar de mogelijkheden voor het installeren van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

Met het energieadvies dat je van ons krijgt, kun je daarna op je eigen tempo stappen zetten. Dat kun je zelf doen of samen met Groenpand. Met elke stap wordt je huis of bedrijfspand duurzamer, comfortabeler en gaat je energierekening omlaag. Dus wil jij advies over het verduurzamen van je pand, plan direct jouw energiescan in!


Help mij energie besparen ❯

Ontmoet onze energie expert
Marjolein

groenpand energieadviseur marjolein van dillen

“Ik houd ervan om de puzzel van een energievraagstuk op te lossen, op een manier die past binnen het leven en huishouden van mensen.”

In 3 stappen naar een energiezuinig gebouw


groenpand adviseur bekijkt lampen

1 De energie in jouw pand in kaart brengen

Huizen en bedrijfspanden gebruiken energie allemaal net iets anders. De apparaten, de mensen en het gebouw zelf bepalen het energieplaatje. En dus ook de besparingskansen.

groenpand adviseur laat klant zonnepaneel zien

2 Persoonlijk stappenplan

Onze energieadviseurs kennen het oerwoud van energieverbruik, oplossingen en subsidies op hun duimpje. Zij maken jouw kansen om energie te besparen overzichtelijk.

groenpand monteur installeert zonnepanelen

3 Aan de slag

Met het stappenplan uit onze energiescan kun je zelf aan de slag. Groenpand kan je helpen met duurzame opties als vloerisolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, een groendak en een laadpaal.

Je eigen energie bespaarplan

Als je een energiescan laat uitvoeren voor je woning of bedrijf, dan krijg je van ons een overzichtelijk plan waarin staat welke besparingsmaatregelen je kunt treffen. Met de energiescan zoomen we in op de grootste verbruikers van elektriciteit en gas. We brengen voor je in kaart welke apparaten veel energie gebruiken en waar veel energie weglekt. We kijken of je huis of bedrijfspand geschikt is voor duurzame maatregelen als zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie, een groendak en meer. Ook kijken we vooruit naar de toekomst, bijvoorbeeld of je verbouwingsplannen hebt of elektrisch wilt gaan rijden.

De vragen die de energiescan voor je beantwoordt:

 Met welke verduurzamingsmaatregel kan ik het beste beginnen?

 Is mijn huis of bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen of een (hybride) warmtepomp?

 Wat zijn mijn grootverbruikers?

 Waar kan ik snel energie mee besparen?

Waarom kiezen voor Groenpand?

 Persoonlijk advies

 Van begin tot eind écht duurzaam

 Milieubewust en gedreven voor het klimaat

 Breed verduurzamingsaanbod

Jaap van Dijk

 “Het wonen aan de Herengracht is echt prachtig. Maar ons oude pand heeft ook z’n nadelen. De energierekening iedere maand is echt hoog en in de winter waaien we haast het pand uit. Pas bij de energiescan werd me echt duidelijk dat hier best veel aan te doen is. Naast nieuwe verlichting zijn we nu bezig met beter isolerend glas.”

Vóór energiescan

9957 kWh
Stroom
5490 m3
Gas

Ná energiescan

6663 kWh
Stroom
3500 m3
Gas

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 4.6 / 5.

Bekijk meer reviews

Plan je energiescan direct in

Met de energiescan weet je supersnel waar je kunt beginnen met het verduurzamen van je woning of bedrijfspand. Je kunt direct online een afspraak inplannen in de agenda van een van onze energieadviseurs. Je kunt hierbij kiezen voor een afspraak op locatie of online.

Na de afspraak krijg je een rapport opgestuurd waarin staat wat jouw grootste verbruikers zijn, waar kansen liggen om energie te besparen, bijvoorbeeld door energieslurpers te vervangen, te isoleren of een slimme thermostaat te plaatsen. Ook kijken we welke installaties het meest interessant zijn.

Energie besparen is goed voor het klimaat én je rekening

Wij geloven dat iedereen kan profiteren van een energiescan. Want elke energiebesparing en duurzaam opgewekte stroom betekent weer minder gebruik van fossiele brandstof en minder CO2 in de atmosfeer. Jij profiteert van een lagere energierekening en de wereld profiteert van een beter klimaat.

Tip: check ook even welke subsidies en leningen er beschikbaar zijn.

Ik wil een energiescan voor:

Gemiddelde woning

 Geschikt voor woningen tot 200 m2 woonoppervlak

 1 uur

 Online videobellen of op locatie*

 Inzicht energieverbruik

 Check geschiktheid duurzame maatregelen

 Verslag per e-mail met eerste verkenning mogelijkheden

€ 250 ex btw

Plan direct in

Grote woning

 Geschikt voor woningen vanaf 200 m2 woonoppervlak

Vanaf 1,5 uur

 Online videobellen of op locatie*

Inzicht energieverbruik

Check geschiktheid duurzame maatregelen

  Verslag per e-mail met eerste verkenning mogelijkheden

€ 500  ex btw

Plan direct in 

Bedrijfspand

 Geschikt voor bedrijfspanden

Vanaf 1 dagdeel

Op locatie**

Inzicht energieverbruik

Check geschiktheid duurzame maatregelen

Overzicht duurzame opties

 Bedrijfsspecifieke vraagstukken als stikstofverlaging en ROI

vanaf  € 560  ex btw

Plan direct in 

Uitgebreid of overig advies nodig?

 Verschillende scenario’s vergelijken

 Concreet plan van aanpak met berekeningen

 Uitgebreide nabespreking

Het uurtarief voor advies op maat bedraagt €90 ex btw. Neem contact op met maatwerk@groenpand.nl.

* Voor een afspraak op locatie rekenen wij € 1 per kilometer (ex btw) vanaf ons pand in Utrecht.
** Reiskosten voor afspraak op locatie inbegrepen.

Hoe werkt het

Je maakt direct online een afspraak in de agenda van onze energieadviseurs
De energiescan afspraak vindt plaats: je gaat videobellen of de adviseur komt bij je langs
Na de afspraak ontvang jij overzichtelijk en passend energieadvies
Nadat je het advies hebt ontvangen kun je telefonisch of per mail vragen stellen

Veelgestelde vragen over de energiescan

Voor gemiddelde woonhuizen: Je krijg een afspraak met een energieadviseur, online of bij jou thuis (€1,- per km vanaf  ons kantoor ). Tijdens de afspraak stelt de adviseur je vragen en inventariseert alle informatie over jouw huis. Na afloop ontvang je jouw persoonlijke bespaarplan. In dit plan staan je grote energieverbruikers, energiebesparingsadviezen en of je huis geschikt is voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Je kunt het plan rustig doornemen en als je daarna nog vragen hebt, kun je die nog een keer telefonisch of per e-mail stellen, dat zit inbegrepen in de energiescan.

Voor grote woonhuizen en bedrijfspanden: Je krijgt een afspraak met een energieadviseur bij jou op locatie. Tijdens de afspraak stelt de adviseur je vragen en neemt het pand goed op. Na afloop ontvang je het plan met zaken die je kunt doen om energie te besparen of zelfs op te wekken. In dit plan staan de grote energieverbruikers, energiebesparingsadviezen en of je pand geschikt is voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Je kunt daarna zelf bepalen wat je met de bevindingen doet. Groenpand kan je helpen met uitvoeren van installaties.

Voor iedereen die energie wil besparen! Het maakt niet uit of je net begint of dat je bijvoorbeeld al zonnepanelen op je dak hebt liggen en de eerste isolaties hebt gedaan. Met de energiescan kijken we waar in jouw huis of bedrijfspand de grootste winst te behalen valt.

Als je kiest voor advies op afstand, kun je kiezen uit een telefonisch gesprek of videobellen. Voor het videobellen heb je een computer of smartphone met camera nodig. We maken hiervoor gebruik van Google Meet. Daarvoor hoef je niks te downloaden. Zorg dat je van te voren checkt dat je camera en microfoon goed werken, zodat we direct aan de slag kunnen!​

De afspraak met de energieadviseur duurt 1 uur voor gemiddelde woningen, 1,5 uur voor grote woningen en vanaf 1 dagdeel voor bedrijfspanden, afhankelijk van de specifieke vragen.

Jazeker, je kunt met elk energievraagstuk bij ons terecht! Wil je bijvoorbeeld een ventilatieplan, een verwarmingsplan of ben je benieuwd of je pand volledig gasloos kan worden? Neem contact met ons op en dan voorzien we jou van een passend voorstel en persoonlijk energieadvies.


Andere producten