Warmtepomp

Duurzaam verwarmen zónder gas


Misschien niet vandaag of morgen, maar in ieder geval voor 2050. Als Nederland CO2-neutraal wil zijn, moeten we allemaal veel minder gas verbruiken of misschien zelfs helemaal van het gas af. Maar waarom zou je nog zo lang wachten? Met een warmtepomp kun je nu al beginnen met besparen op je gas- en energiekosten. En dat is dubbele winst, want niet alleen jij, maar ook het milieu profiteert daar direct van.

Aardgas is een natuurlijke energiebron, maar bij het verbranden ervan komt er veel schadelijke CO2 vrij. Gelukkig biedt de aarde ook alternatieve energiebronnen waar we gebruik van kunnen maken. In de lucht, bodem en het grondwater zit nog heel veel ongebruikte energie. Een warmtepomp zet die ongebruikte energie met een hoog rendement om naar bruikbare warmte of koeling voor in huis. Van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp wel 2 tot 5 kWh warmte. Dat is een veel hogere efficiëntie dan een traditionele HR ketel op gas. Met een warmtepomp zal je stroomverbruik iets stijgen, maar je gasverbruik daalt enorm. Wanneer je de benodigde stroom duurzaam afneemt of zelf opwekt met zonnepanelen, gaat de CO2-uitstoot van de warmtepomp zelfs helemaal naar 0.

 

Vraag direct een offerte aan ❯

Ontmoet onze expert
Sjoerd

groenpand warmtepomp installateur sjoerd

“Met z'n allen verbruiken we meer energie dan de aarde aan kan! Bij Groenpand zet ik mij in om dat te veranderen.”

3 Redenen om voor een warmtepomp te kiezen


woningwaarde

1 Lange levensduur en korte terugverdientijd

Een warmtepomp gaat minstens 15 tot 20 jaar mee, en haalt in de praktijk zelfs wel 30 jaar. De investering heb je meestal al na 7-15 jaar terugverdiend en alles daarna is dus pure winst. Je woning wordt daarnaast meer waard door de positieve klimaatimpact.

warmtepomp wooncomfort

2 Verhoogd wooncomfort

Mits goed afgestemd op jouw woonsituatie biedt een warmtepomp net zoveel wooncomfort als een cv-ketel. Een warmtepomp zorgt voor een aangename en gelijkmatige temperatuur in het hele huis. De meeste warmtepompen kunnen je huis in de zomer zelfs actief koelen!

warmtepomp subsidie

3 Subsidiemogelijkheden

Je kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. Het subsidiebedrag ligt tussen de €1.950 en €3.750 afhankelijk van het type warmtepomp. Check op milieucentraal.nl hoe je de subsidie kunt aanvragen.

Waarom kiezen voor Groenpand?

 Persoonlijk advies

 Van begin tot eind écht duurzaam

 Milieubewust en gedreven voor het klimaat

 Service met een glimlach door ons eigen deskundige installatieteam

 Breed verduurzamingsaanbod 

Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd 

groenpand teamfoto

Merken waar we mee werken

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen, zonder dat je gelijk helemaal van het gas los hoeft. Een hybride warmtepomp wordt wel eens vergelijken met een omgekeerde koelkast. In plaats van de warmte van binnen te halen en buiten af te geven, doet een warmtepomp precies het omgekeerde. De warmte uit de buitenlucht wordt via een buitenunit naar binnen geleid. Met een hybride warmtepomp kun je je huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (net boven nul) heb je een cv-ketel nodig die bijspringt. Meer weten? Bekijk de video hiernaast.

 
 

 

Projecten waar we trots op zijn

duurzaam huis met zonnepanelen, hybride warmtepomp en elektrische auto
Zonnepanelen en hybride warmtepomp in Bilthoven

Soms mogen we bij woonhuizen meerdere maatregelen uitvoeren en dat vinden we natuurlijk heel mooi. Zo mochten we bij een woningeigenaar in Bilthoven twee warmtepompen plaatsen, met zonnepanelen. Onze adviseur Daniël en de bewoner vertellen graag over de gemaakte keuzes, het optimaal benutten van ruimte en de uitvoering door Groenpand.

zonnepanelen op dak van twee tussenwoningen
Zonnepanelen, warmtepomp en groene stroom in Lunetten

In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.

Veelgestelde vragen over warmtepompen


Andere producten