Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Warmtepomp

Warmtepomp: 
duurzaam verwarmen zonder gas​


In 2050 moeten alle huishoudens volledig van het gas af zijn. Maar waarom zou je nog zo lang wachten? Met een warmtepomp kun je nú al beginnen met besparen op je gas- en energiekosten. En dat is dubbele winst, want niet alleen jij, maar ook het milieu profiteert daar direct van.

Vraag direct een offerte aan 

Met een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen. De energie uit de lucht, bodem, of grondwater wordt door de warmtepomp met een hoog rendement omgezet in bruikbare warmte of koeling voor in huis. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70% op je gasverbruik, en met een all-electric warmtepomp kun je zelfs helemaal van het gas af.

Wist je dat 95% van alle huiseigenaren met een warmtepomp deze aanraadt aan anderen?
Bron: Installatiemonitor.nl 

Snel naar:

Onze warmtepomp expert
Orrin

groenpand warmtepomp expert orrin

"Een warmtepomp tovert 1 kWh stroom om tot zo'n 4 kWh warmte. Je kunt het een hoog rendement noemen, maar in mijn ogen is het een stukje technische magie."
 

3 Redenen om nú voor een warmtepomp te kiezen 

warmtepomp installateurs installeren buitenunit van een Vaillant warmtepomp

1Onafhankelijkheid van het Russisch gas

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk het is om afhankelijk te zijn van (één bron van) aardgas. Met een warmtepomp verminder je deze afhankelijkheid en bescherm je jezelf tegen wisselende gasprijzen en geopolitieke spanningen.

stopcontact tegen een achtergrond van klavertjes

2Een warmtepomp is goed voor het klimaat

Warmtepompen gebruiken elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen. Ze doen dat op een hele efficiënte manier waardoor er veel minder energie wordt gebruikt dan bij traditionele verwarmingssystemen. Als de elektriciteit ook nog afkomstig is uit hernieuwbare bronnen zoals zon- of windenergie, komt er netto veel minder CO₂ in de lucht.

eurobiljetten bij de gasmeter

3Een warmtepomp is voordeliger dan een gasketel

De investering voor een warmtepomp lijkt in eerste instantie hoger dan een ouderwetse gasketel, maar over de gehele levensduur gerekend ben je met een warmtepomp altijd voordeliger uit. Je woning wordt daarnaast meer waard door de positieve klimaatimpact.

teamfoto groenpand

Waarom kiezen voor Groenpand?

 Altijd persoonlijk advies

 Écht duurzaam en milieuvriendelijk

 Eigen deskundige installatieteams

 Service met een glimlach

 Breed verduurzamingsaanbod 

Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd groenpand is lid van techniek nederland

Duurzame techniek waar je op kunt bouwen 

Van het gas af gaan is een investering in de toekomst van je pand, én die van de planeet. Bij de keuze van onze producten vermijden we het gebruik van schadelijke stoffen en kiezen we zoveel mogelijk voor producten die lokaal in Nederland of Europa zijn geproduceerd. De producenten waar wij mee werken hebben zichzelf bewezen als betrouwbare en stabiele partners die een goede prijs-kwaliteit verhouding leveren.

Bij Groenpand kiezen we ervoor om uitsluitend  lucht-water warmtepompen  te installeren. In vergelijking met warmtepompen die de bodem of grondwater als warmtebron gebruiken, zijn deze goedkoper, eenvoudiger en toegankelijker doordat er geen graafwerk of grondboringen nodig zijn.

Merken waar wij mee werken

Welke warmtepomp gaat jou helpen gas besparen?

Onze 3 beste keuzes 

remeha elga ace warmtepomp met buitenunit

Remeha Elga Ace
Hybride


 Lucht-water warmtepomp met buitenunit

 Gemiddeld 50% gas besparen

 Nederlands product

Zeer compacte binnenunit

 Voor vrijwel alle huizen geschikt

Meest verkochte warmtepomp in 2022

vaillant arotherm plus warmtepomp

Vaillant aroTHERM plus
Hybride of all-electric (ready)


 Monoblock lucht-water warmtepomp

 50% tot 100% gas besparen

 Europees product

 Hoge aanvoertemperaturen

  Voor vrijwel alle huizen geschikt

 Werkt met bestaande radiatoren in huis

triple solar warmtepomp met pvt-panelen

Triple Solar PVT-systeem
Hybride of all-electric


PVT-warmtepomp met thermische zonnepanelen

60% tot 100% gas besparen

Nederlands product

Stil en onderhoudsarm

Voor vrijwel alle huizen geschikt

Uit te breiden naar volledig elektrische warmtepomp

Wat is het verschil tussen een hybride en een all-electric (zelfstandige) warmtepomp?

schematische weergave van hybride warmtepomp systeem

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Op de meeste dagen verwarm je je huis met de hybride warmtepomp, en alleen op heel koude dagen, of wanneer je je huis snel wilt verwarmen, springt de gasketel bij. De cv-ketel blijft voor je warme tapwater zorgen.

De hybride warmtepomp is de perfecte aanvulling op je huidige verwarmingssysteem zonder dat je grote aanpassingen in je woning hoeft te doen.

Wil je weten of je woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? 
Goed nieuws! Een hybride warmtepomp kan eigenlijk altijd. Wel is het zo dat het rendement kan verschillen afhankelijk van o.a. je verwarmingssysteem, de mate van isolatie en de temperatuur buiten.

schematische weergave van volledig elektrische warmtepomp systeem

All-electric warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp (ook wel zelfstandige warmtepomp) vervangt je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor zowel voor je verwarming als voor warm tapwater. Voor dat laatste is ook nog een boiletvat nodig. Bij sommige zelfstandige warmtepompen zit de warmtepomp en boiletvat in één, maar los is ook mogelijk. Als je ook nog elektrisch kookt, kun je daarmee helemaal van het gas af.

De volledig elektrische warmtepomp is ideaal voor nieuwe, of in ieder geval goed geïsoleerde huizen. De investering is een stuk hoger, maar daar staat wel een veel lagere energierekening tegenover.

Wil je weten of jouw woning geschikt is voor een all-electric warmtepomp?
Een van je adviseurs komt graag bij je langs om de geschiktheid van je woning, het benodigde vermogen en de locatie voor de warmtepomp te bepalen.

Vraag een Warmtepomp Advies aan 

 

Gerard koos voor een hybride warmtepomp

In combinatie met de 11 zonnepanelen op zijn dak, bespaart hij nu zo'n 75% op zijn energierekening. Zijn investering heeft hij na 2 jaar al voor de helft terugverdiend.

" Veel mensen denken dat een warmtepomp ingewikkeld is of niet geschikt voor hun woning. Maar wees niet bang. Met een paar slimme aanpassingen hoef je echt niet je hele huis overhoop te halen en krijg je het met een hybride warmtepomp heerlijk warm binnen. Pak het gewoon stapje voor stapje aan."

Lees Gerard's praktijkverhaal

gerard staat trots bij zijn hybride warmtepomp

Hoe staat ie bij jou thuis?

Met de showPOINT app van Vaillant kun je de warmtepomp virtueel in je huis of tuin plaatsen. Zo krijg je een beter gevoel bij het uiterlijk en formaat. Ook kun je horen hoe stil de Vaillant buitenunit in het echt is. Zelf ervaren? Download de app!

Met de app kun je enkel Vaillant warmtepompen uitproberen.

screenshot vaillant showpoint app

app store qr-code

Geschikt voor iPhone 6S en nieuwer & iOS 11 of hoger vereist.

google play qr-code

Geschikt voor toestellen met ARCore ondersteuning & Android 11 of hoger vereist.  

Projecten waar we trots op zijn

hybride warmtepomp in bilthoven
Zonnepanelen en hybride warmtepomp in Bilthoven

Soms mogen we bij woonhuizen meerdere maatregelen uitvoeren en dat vinden we natuurlijk heel mooi. Zo mochten we bij een woningeigenaar in Bilthoven twee warmtepompen plaatsen, met zonnepanelen.

pvt warmtepomp in historisch pand
Groenpand's eerste PVT-systeem in een Utrechtse woning uit 1894

Albertus en Mieke zijn de eigenaren van een prachtig pand uit 1894, bestaande uit een beneden- en bovenhuis aan de singel in Utrecht. In het voorjaar van 2021 besloten ze serieus werk te maken van het verduurzamen van hun pand.

zonnepanelen op dak van twee tussenwoningen
Zonnepanelen, warmtepomp en groene stroom in Lunetten

In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.

 spaarvarkentje

Subsidiemogelijkheden voor warmtepompen

Ben je klaar om je huis te verduurzamen met een hybride of all-electric warmtepomp? Goed nieuws: de Nederlandse overheid biedt subsidies aan die je hierbij kunnen helpen! Afhankelijk van het type warmtepomp kun je een subsidiebedrag krijgen tussen de €1.950 en €3.750. Dit maakt de overstap naar een groenere woning een stuk aantrekkelijker.

Meer weten? Check onze blogpagina voor uitgebreide informatie over alle subsidies en leningen. Voor details over hoe je de ISDE warmtepompsubsidie kunt aanvragen, bezoek Milieu Centraal .

Zo krijg je de warmtepomp die bij jouw woning past

1. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Beantwoord enkele vragen over je woning en één van onze adviseurs neemt contact met je op voor een voorlopige offerte. 

Vraag direct offerte aan 

2. Ontvang advies op maat

Om te bepalen of je woning ook echt geschikt is, is er een huisopname nodig via videogesprek of op locatie. Soms heb je ook een uitgebreid  Warmtepomp Advies nodig (wanneer je volledig van het gas af wilt met een zelfstandige warmtepomp). Hierna ontvang je de definitieve offerte.


3. We komen installeren

Ben je akkoord met de definitieve offerte? Mooi! We plannen samen een installatiedag in. Op de afgesproken datum(s) komen onze installateurs langs. Eenmaal gepiept is je woning klaar voor de toekomst en bespaar jij direct op je gas!

Veelgestelde vragen over warmtepompen


Je pand nog meer vergroenen?