Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Warmtepomp

Warmtepomp: 
duurzaam verwarmen zonder gas​


In 2050 moeten alle huishoudens volledig van het gas af zijn. Maar waarom zou je nog zo lang wachten? Met een warmtepomp kun je nu al beginnen met besparen op je gas- en energiekosten. En dat is dubbele winst, want niet alleen jij, maar ook het milieu profiteert daar direct van.

Vraag direct een offerte aan 

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, de bodem of grondwater en zet die energie met een hoog rendement om naar bruikbare warmte of koeling voor in huis. Met een warmtepomp zal je stroomverbruik iets stijgen, maar je gasverbruik halveert of daalt zelfs naar 0!

Groenpand levert drie merken warmtepompen: 

  • De Remeha Elga Ace past bij elke cv-ketel en de binnen-unit is zeer compact. Het is de meest verkochte hybride warmtepomp van Nederland en het binnendeel is in Nederland geproduceerd. Hij wordt o.a. door de Consumentenbond hoog geprezen voor zijn prijs/kwaliteit verhouding. 
  • De Vaillant aroTHERM plus is een monoblock warmtepomp. Bij dit type warmtepomp zit de condensor in de buitenunit. De warmtepomp heeft een zeer hoog rendement voor optimale energiebesparing. Hij kan het verwarmingswater tot wel 75 graden verwarmen, waardoor hij ook met je huidige radiatoren kan werken. 
  • Het Triple Solar PVT-systeem verwarmt jouw huis (en als je wilt ook je water) door middel van speciale thermische zonnepanelen. Volledig stil en onderhoudsarm dus! Triple Solar is een Nederlands merk en het PVT-systeem is hun uitvinding. Het is de allerduurzaamste optie, door het gebruik van een milieuvriendelijk koudemiddel, gerecyclede materialen, productie in Nederland én door het hoogste rendement te halen uit je dakoppervlak. 

Alle drie kunnen als hybride warmtepomp werken naast je cv-ketel. Goed nieuws: de meeste huizen zijn geschikt om te verwarmen met een hybride warmtepomp. Ben je geïnteresseerd in een hybride warmtepomp? Vraag dan direct je offerte aan. 

Vraag je warmtepomp offerte aan 

Het PVT-systeem van Triple Solar en de Vaillant kunnen (direct of later) worden uitgebreid naar een volledig elektrische warmtepompWil je weten of jouw woning geschikt is voor een zelfstandige warmtepomp? Vraag dan een warmtepomp advies aan. 

Bekijk ons Warmtepomp advies 


Ontmoet onze expert
Orrin

groenpand warmtepomp expert orrin

"De duurzaamste energie is de energie die je niet verbruikt. De energie die je wel nodig hebt, kun je zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen. Zo gaan we duurzaam om met onze energie"

3 Redenen om voor een warmtepomp te kiezen


woningwaarde

1 Voordeliger dan een gasketel

De investering voor een warmtepomp is aan de voorkant hoger dan een gasketel, maar over de gehele levensduur gerekend ben je met een warmtepomp altijd voordeliger uit. Total Cost of Ownership (TCO) noem je dat. Je woning wordt daarnaast meer waard door de positieve klimaatimpact.

warmtepomp wooncomfort

2 Verhoog je wooncomfort

Een warmtepomp zorgt voor een aangename en gelijkmatige temperatuur in het hele huis. De meeste warmtepompen kunnen je huis in de zomer zelfs actief koelen!

warmtepomp subsidie

3 Subsidiemogelijkheden

Je kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. Het subsidiebedrag ligt tussen de €1.950 en €3.750 afhankelijk van het type warmtepomp. Check op milieucentraal.nl  hoe je de subsidie kunt aanvragen.

Waarom kiezen voor Groenpand?

 Altijd persoonlijk advies

 Écht duurzaam en milieuvriendelijk

 Eigen deskundige installatieteams

 Service met een glimlach

 Breed verduurzamingsaanbod 

Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd 

Welke warmtepomp gaat jou helpen gas besparen?

remeha elga ace warmtepomp met buitenunit

Remeha Elga Ace


 Lucht-water warmtepomp met buitenunit

 Gemiddeld 50% gas besparen

 Nederlands product

Zeer compacte binnenunit

 Voor vrijwel alle huizen geschikt

Meest verkochte warmtepomp in 2022

Vaillant aroTHERM plus


 Monoblock lucht-water warmtepomp

 50% tot 100% gas besparen

 Europees product

 Hoge aanvoertemperaturen

  Voor vrijwel alle huizen geschikt

 Werkt met bestaande radiatoren in huis

triple solar warmtepomp met pvt-panelen

Triple Solar PVT-systeem


PVT-warmtepomp met thermische zonnepanelen

60% tot 100% gas besparen

Nederlands product

Stil en onderhoudsarm

Voor vrijwel alle huizen geschikt

Uit te breiden naar volledig elektrische warmtepomp

Merken waar we mee werken


Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Met een hybride warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen, zonder dat je gelijk helemaal van het gas los hoeft. Een hybride warmtepomp wordt wel eens vergelijken met een omgekeerde koelkast. In plaats van de warmte van binnen te halen en buiten af te geven, doet een warmtepomp precies het omgekeerde. De warmte uit de buitenlucht wordt via een buitenunit naar binnen geleid. Met een hybride warmtepomp kun je je huis een groot deel van het jaar verwarmen, maar als het buiten koud is (net boven nul) heb je een cv-ketel nodig die bijspringt. Meer weten? Bekijk de video hiernaast.

 
 

 

Projecten waar we trots op zijn

duurzaam huis met zonnepanelen, hybride warmtepomp en elektrische auto
Zonnepanelen en hybride warmtepomp in Bilthoven

Soms mogen we bij woonhuizen meerdere maatregelen uitvoeren en dat vinden we natuurlijk heel mooi. Zo mochten we bij een woningeigenaar in Bilthoven twee warmtepompen plaatsen, met zonnepanelen. Onze adviseur Daniël en de bewoner vertellen graag over de gemaakte keuzes, het optimaal benutten van ruimte en de uitvoering door Groenpand.

zonnepanelen op dak van twee tussenwoningen
Zonnepanelen, warmtepomp en groene stroom in Lunetten

In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.

Veelgestelde vragen over warmtepompen


Je pand nog meer vergroenen?