Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Zonnepanelen in Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht:

De duurzaamste zonnepanelen, voor en door Utrechters


Bij Groenpand installeren wij niet zomaar zonnepanelen in Utrecht, maar bieden wij de duurzaamste oplossingen die beschikbaar zijn. Ons bedrijf is opgericht door gedreven inwoners van Utrecht, die toegewijd zijn aan het verduurzamen van deze prachtige stad.

Of je nu in het historische centrum woont, omringd door grachten en de iconische Domtoren, of in de modernere wijken zoals Leidsche Rijn, Vleuten of Lunetten, wij hebben de expertise om zonnepanelen te plaatsen die perfect passen bij jouw woning. Ons ervaren team van installateurs zorgt voor een snelle en vakkundige installatie.

En het mooie is: naast PV panelen zijn wij ook thuis in het vergroenen van je huis met een groendak, warmtepomp en laadpaal. Voor de resterende energie die je dan nog nodig hebt bieden wij ook groene stroom en gas.


Vraag direct een offerte aan ❯

Onze zonnepanelen installateur
Jacob Jan

zonnepaneel installateur jacob jan

“Ik vind het een mooi moment om aan het einde van een klus mensen de hand te schudden en succes te wensen met hun eigen energie-opwekking.”

3 Redenen om zonnepanelen te kopen

Volgens ons bieden zonnepanelen, ook wel bekend als PV-panelen, drie belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele energiebronnen zoals kolen, gas en olie.


hoge groene bomen

1 Goed voor de planeet

Met zonne-energie kunnen we afstappen van het verbranden van kolen en gas, waardoor er minder roet, fijnstof en CO2 in de lucht vrijkomt. Het mooie is dat de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen, silicium, overal te vinden is. Hierdoor kunnen we deze duurzame bron nog duizenden jaren gebruiken om zonne-energie op te vangen.

blauwe lucht met zonnepanelen

2 Bespaar geld met zonnepanelen

Door zonnepanelen te kopen kun je onmiddellijk de helft van je maandelijkse elektriciteitskosten besparen. Met een gemiddeld aantal apparaten in huis komt dit neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer €950!

vader en dochter voor dak met zonnepanelen

3 Word energie onafhankelijk

Met zonnepanelen kun je zelf groene energie opwekken uit zonlicht. Hierdoor word je minder afhankelijk van je energieleverancier en fossiele energie. Stijgende energieprijzen raken je veel minder, dus dat scheelt een boel zorgen!

Waarom kiezen voor Groenpand?

  We zijn een Utrechtse zonnepanelen installateur en zijn dus snel ter plaatse, ook voor service achteraf

  Service met een glimlach door onze eigen zonnepaneel installateurs

 Van begin tot eind écht duurzaam

 Ruime ervaring met al 5.000+ installaties in Utrecht

 Breder aanbod dan alleen zonnepanelen

 Mogelijkheid om onderhoudscontract af te sluiten

 Nu met 30 jaar garantie *

* op Solitek panelen 

Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd 

groenpand teamfoto

Merken waar we mee werken

 
 

Over Groenpand, de Utrechtse installateur met klimaatmissie

Wat krijg je als je twee idealistische milieuwetenschappers bij elkaar zet? Groenpand! Joren Harmanny en IJmert Muilwijk kennen elkaar van de studie Milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en zij richtten in 2014 Groenpand op. 

De missie van Groenpand is om echt de handen uit de mouwen te steken voor de energietransitie. Van fossiele naar hernieuwbare energie, van centrale naar decentrale energie: dat bereikt Groenpand o.a. met het installeren van zonnepanelen. Inmiddels is Groenpand een gevestigde naam onder de Utrechters, met meer dan 4.000 installaties in Utrecht en omgeving.

​Groenpand is afgelopen jaren flink gegroeid en we hebben op verschillende locaties in Utrecht gewerkt. Nu staat ons eigen Groenpand in bedrijventerrein Lage Weide. Midden in de 'betonwoestijn' staat onze oase van houten gevels en planten. We zijn ontzettend trots op ons mooie Groenpand in Utrecht!

Subsidiemogelijkheden gemeente Utrecht

In Utrecht zijn momenteel geen specifieke subsidies beschikbaar voor particulieren voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel kun je gebruik maken van een gunstige duurzaamheidslening

Voor bedrijven en VVE's zijn er de volgende subsidies en belastingvoordelen waar je gebruik van kunt maken.

  • Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)
  • ISDE: Zonnepanelen zakelijke gebruikers
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) 

Utrechtse zonnepaneel installaties waar we trots op zijn

Zonnepanelen op dak tussenwoningen in Lunetten

We installeerden zonnepanelen op de woning van Nineke en haar buren in de wijk Lunetten. De panelen hebben zich snel terugverdiend en de resterende energievraag nemen ze af bij Groenpand. Bij de buren mochten we tevens een warmtepomp installeren.

groendak in Utrecht met sedumplantjes
Een groendak met zonnepanelen in Utrecht

De bewoner van deze woning in Utrecht is geen voorloper in duurzaamheid, maar wilde wél graag zijn energieverbruik compenseren en vergroenen waar het kan. Op het dak van zijn woning legden we een prachtig groendak aan, en op zijn garage kwamen een aantal zonnepanelen te liggen.

Zonnepanelen op een buurthuis in Zuilen

Op het platte dak van Buurthuis Zuilen installeerden we maar liefst 226 zonnepanelen. Zo geniet dit buurthuis van zonnestroom van eigen dak. We legden het installatieproces vast in een mooie timelapse video.

Hoe werkt het

Je vraagt een offerte aan op onze website
Wij nemen meestal binnen 5 dagen contact met je op en maken eventueel vast een indicatie
Wij komen langs voor een huisopname om je wensen door te nemen de technische mogelijkheden te bepalen
Je ontvangt een definitieve offerte

Vaak krijg je de offerte nog dezelfde dag toegestuurd. Is je dak iets complexer, dan binnen 3 dagen

Je geeft akkoord op de offerte en we plannen de installatiedag in
De zonnepanelen worden op jouw dak geplaatst en jij wekt vanaf die dag je eigen zonnestroom op!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen


Je pand nog meer vergroenen?