Aanbod /  Installaties  / PVT-panelen

PVT-panelen: 
groene stroom en warmte met één stil systeem​


Geniet het hele jaar door van groene stroom, verwarming én koeling met een Triple Solar PVT-systeem. Deze superefficiënte installatie met PVT-panelen en een warmtepomp werkt de klok rond, zelfs bij bewolking en temperaturen tot -20°C. Het is bovendien heerlijk stil, onderhoudsarm, geproduceerd in Nederland en gaat meer dan 25 jaar mee. Jouw alles-in-één oplossing voor duurzame energie dus!

Vraag direct een offerte aan  

 
Wat is een PVT-systeem?

De voorzijde van een PVT-paneel is opgebouwd uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. Aan de achterzijde van het paneel zit een thermische wisselaar (T). Deze bestaat uit aluminium lamellen met een koperen leiding. Door de leiding stroomt een koelvloeistof (glycol) die omgevingswarmte uit de buitenlucht en het paneel onttrekt.

Die warmte wordt nadien geleid naar de Triple Solar PVT-warmtepomp in de woning. De pomp zet de opgewekte warmte om in bruikbare warmte voor warm water en verwarming. Door toevoeging van het natuurlijke koudemiddel propaan kan het systeem je pand in de zomer ook koelen. Een echte alles-in-één oplossing!

PVT-panelen installateur
Jacob Jan

zonnepaneel installateur jacob jan

“Ik vind het een mooi moment om aan het einde van een klus mensen de hand te schudden en succes te wensen met hun eigen energie-opwekking.”

Voor- en nadelen van het Triple Solar PVT-systeem

Eén compact systeem voor stroom en warmte

Werkt dag en nacht, incl. bij bewolking en vorst

Geluidloos

Kan ook koelen

Past op alle dakoriëntaties

Hoog energetisch rendement (tot SCOP 5.6)

Milieuvriendelijk door natuurlijke koudemiddelen en hergebruik materialen

10 jaar garantie op PVT-panelen, 7 jaar garantie op warmtepomp

Weinig onderhoud

Geen grondboring

Hogere initiële kosten

Jaloerse blikken van je nieuwsgierige buren

man overweegt voordelen en nadelen

3 redenen om PVT-panelen te kopen

vrouw zorgt in warm winter zonlicht voor haar planten

1 Groene stroom en warmte het hele jaar door

Met een Triple Solar systeem heb jij alles in huis om het hele jaar door 24/7 te profiteren van duurzame elektriciteit, verwarming, warm water en koeling. Zelfs bij vrieskou tot -20°C, bewolking en ‘s nachts zorgt dit systeem voor een optimale opbrengst.

triple solar warmtepomp en pvt-paneel

2 Geweldig stil systeem zonder bewegende delen

PVT-warmtepomppanelen bevatten geen bewegende onderdelen en zijn daardoor echt fluisterstil. Dat is fijn voor jou én voor je buren. Ook de warmtepomp zelf is geweldig stil, vergelijkbaar met het geluid van een koelkast.

certificaat nationale milieudatabase

3 Duurzaam ontwerp met kwalitatieve componenten

Triple Solar panelen en warmtepompen zijn opgebouwd uit kwalitatieve, Europese componenten. Het systeem is ontworpen voor duurzaamheid en de onderdelen kunnen nadien ook volledig gerecycleerd worden.

Welke PVT-systemen zijn er?

Afhankelijk van de aard van je woning, kunnen we een PVT-systeem op een van de volgende 3 manieren plaatsen.  

hybride pvt-systeem


Hybride


Bij bestaande panden is het soms nog niet meteen haalbaar om volledig gasloos te verwarmen. Dan is een hybride PVT-systeem de oplossing bij uitstek. Dit systeem bestaat uit 3 PVT-panelen en een warmtepomp en werkt in combinatie met je cv-ketel. Als de panelen niet voldoende warmte leveren aan de warmtepomp om het pand te verwarmen (bv. bij vrieskou), kan de cv-ketel bijspringen. Het hybride PVT-systeem is makkelijk, snel en overal te plaatsen. Hiermee kun je tot wel 60% besparen op je energierekening.

hybride pvt-systeem met boilervat


Hybride met boilervat


Wil je naast het verwarmen van je woning ook gas besparen bij het douchen? Dat kan eenvoudig door je PVT-systeem aan te vullen met een boiler. Met een inhoud van 200 liter biedt de Triple Solar boiler ruim voldoende warm water om comfortabel te douchen en af te wassen. De boiler is gemaakt uit duurzame, onderhoudsvrije materialen. Dit pakket zorgt ervoor dat je tot zo’n 80% gas kan besparen ten opzichte van verwarming van ruimtes en tapwater met een ouderwetse cv-ketel.

all-electric pvt-systeem


All-electric (gasloos)


Is het bouwjaar van jouw woning 2000 of jonger? Dan is je woning dankzij de hoge isolatiestandaard geschikt voor een volledig elektrisch PVT-systeem. Het all-electric Triple Solar-systeem bestaat uit PVT-panelen op je dak, een PVT-warmtepomp en een warmwateropslag (thermische batterij of RVS-boiler). De opgewekte zonne-energie en warmte uit de panelen worden door de warmtepomp omgezet in verwarming, warm water en koeling voor je huis. Je gebruikt dus helemaal geen gas meer en geniet het hele jaar door van 100% groene warmte en stroom.

Hybride uitbreiden naar all-electric

Een bestaand hybride PVT-systeem kunnen we ook makkelijk uitbreiden naar een all-electric systeem zodra je huis geschikt is om gasloos te verwarmen. Dit betekent dat je pand voldoende geïsoleerd is en over een lage temperatuurverwarming beschikt (zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren). Onze installateurs vervangen je cv-ketel dan door een tweede PVT-warmtepomp en plaatsen extra PVT-panelen. Je initiële investering in een hybridesysteem gaat dus zeker niet verloren!

triple solar logo

Over Triple Solar

Het Nederlandse bedrijf Triple Solar  is de bedenker van de revolutionaire PVT-warmtepomppanelen en PVT-warmtepomp. Triple Solar werd opgericht in 2009 met de missie om duurzame stroom en verwarming toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit doen ze door innovatieve energieoplossingen te ontwikkelen, die 100% recycleerbaar en milieuvriendelijk in productie en gebruik zijn. Een lage energierekening en gasvrije toekomst: daar gaan deze toppers voor. Wij zijn dan ook apetrots om het Triple Solar®-systeem aan onze klanten aan te bieden!

Waarom kiezen voor Groenpand?

  Eigen team van ervaren Triple Solar installateurs

 Professioneel advies op maat

 Geen groentjes, wel 100% groen in alles wat we doen

 Één vaste partner voor al je duurzame installaties en groene stroom

 Grenzeloze passie om Nederlandse panden planet-proof te maken 


Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd Groenpand is lid van techniek nederland

groenpand teamfoto

Het Triple Solar systeem in de praktijk

In 2022 plaatsten we ons eerste PVT-systeem in een prachtig Utrechts pand uit 1894. De eigenaren Albertus en Mieke hadden al verschillende stappen ondernomen om hun woning te verduurzamen. Zo lieten ze hun dak renoveren en isoleren, de tochtende balkondeuren vervangen en HR++ glas plaatsen. Zonnepanelen waren de volgende stap en daarvoor kwamen ze bij Groenpand terecht.

"We kwamen vrij snel uit bij Groenpand! Op de website zagen we dat één van de diensten van Groenpand een energiescan is. En dat leek ons wel wat, want we hadden nog wel meer ideeën om te verduurzamen. Dus Joren Harmanny heeft de dag voor Kerst 2021 de energiescan uitgevoerd. Daaruit kwam een flink rijtje aanbevelingen."

Uit deze energiescan bleek ook dat een deel van de achterzijde van het dak (de ‘minder gunstige’ noord/noordwest kant) geschikt was voor PVT- warmtepomppanelen in combinatie met een PVT-warmtepomp. Na het aanvragen van de vergunning, gingen we in de zomer van 2022 aan de slag. Op de voorzijde van het dak plaatsten we 6 Maxeon Sunpower zonnepanelen. Aan de achterkant kwamen nog eens 7 zonnepanelen en 3 Triple Solar warmtepomppanelen. De PVT-warmtepomp en het 200 liter boilervat werden eind 2022 geïnstalleerd en aangesloten. Benieuwd naar de ervaring van Mieke en Albertus?

Lees meer over dit project 

achterzijde van een woning met triple solar pvt-panelen op het dak

Loop jij ook warm voor een Triple Solar systeem?

️Zie jij de voordelen in van één slim systeem voor zowel groene stroom als warmte? 
 Wil jij profiteren van duurzame energie, op elk uur van de dag, het hele jaar door? 
 Zoek je naar een milieuvriendelijke oplossing om je pand koel te houden in​ de zomer? 
 Wil jij investeren in een gezond milieu én een lage energierekening?
 Kies jij bewust voor een betrouwbaar, maar ook duurzaam en lokaal energiesysteem?

Hoe krijg ik PVT-panelen op mijn dak?

Je vraagt een offerte aan op onze website
Wij nemen binnen 5 dagen contact met je op en maken eventueel vast een indicatie
Wij komen langs om wensen en mogelijkheden samen door te nemen
Je ontvangt binnen 3 dagen een definitieve offerte
Je geeft akkoord op de offerte en we plannen de installatiedag in
De PVT-panelen worden op jouw dak geplaatst en jij wekt vanaf die dag je eigen zonnestroom en warmte op!

Veelgestelde vragen over PVT-warmtepomppanelen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen bekend over dit product. 

Heb je een vraag over PVT-warmtepomppanelen, stel deze dan via het contactformulier!


Je pand nog meer vergroenen?