Volg ons

Aanbod /  Installaties  / PVT-panelen

PVT-panelen: 
groene stroom en warmte met één stil systeem​


Geniet het hele jaar door van groene stroom én verwarming met een Triple Solar PVT-systeem. Deze superefficiënte installatie met PVT-panelen en een warmtepomp werkt de klok rond, zelfs bij bewolking en temperaturen tot -10°C. Het is bovendien heerlijk stil, onderhoudsarm, geproduceerd in Nederland en gaat meer dan 25 jaar mee. Jouw alles-in-één oplossing voor duurzame energie dus!

Vraag direct een offerte aan  

 
Wat is een PVT-systeem?

De voorzijde van een PVT-paneel is opgebouwd uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. Aan de achterzijde van het paneel zit een thermische wisselaar (T). Deze bestaat uit aluminium lamellen met een koperen leiding. Door de leiding stroomt een koelvloeistof (glycol) die omgevingswarmte uit de buitenlucht en het paneel onttrekt.

Die warmte wordt nadien geleid naar de Triple Solar PVT-warmtepomp in de woning. De pomp zet de opgewekte warmte om in bruikbare warmte voor warm water en verwarming. Door toevoeging van het natuurlijke koudemiddel propaan kan het systeem je pand in de zomer ook koelen. Een echte alles-in-één oplossing!

Elke maand geven we een gratis informatieavond over PVT-panelen. 
Kijk snel wanneer de volgende info avond is >

PVT-systeem expert
Orrin Hoogeveen

pvt-systeem expert orrin hoogeveen

"De duurzaamste energie is de energie die je niet verbruikt. De energie die je wel nodig hebt, kun je zoveel mogelijk uit hernieuwbare bronnen. Zo gaan we duurzaam om met onze energie."

 

3 redenen om PVT-panelen te kopen


1 Groene stroom en warmte het hele jaar door

Met een Triple Solar systeem heb jij alles in huis om het hele jaar door 24/7 te profiteren van duurzame elektriciteit, verwarming en warm water. Zelfs bij vrieskou tot -10°C, bewolking en ‘s nachts zorgt dit systeem voor een optimale opbrengst.

triple solar warmtepomp en pvt-paneel

2 Geweldig stil systeem zonder bewegende delen

PVT-warmtepomppanelen bevatten geen bewegende onderdelen en zijn daardoor echt geluidloos. Dat is fijn voor jou én voor je buren. Ook de warmtepomp zelf is geweldig stil, vergelijkbaar met het geluid van een koelkast.


3 Duurzaam ontwerp met kwalitatieve componenten

Triple Solar panelen en warmtepompen zijn opgebouwd uit kwalitatieve, Europese componenten. Het systeem is ontworpen voor duurzaamheid en de onderdelen kunnen nadien ook volledig gerecycleerd worden.

Voor- en nadelen van het Triple Solar PVT-systeem

Eén compact systeem voor stroom en warmte

Werkt dag en nacht, incl. bij bewolking en vorst

Geluidloos buiten

Hoog energetisch rendement (tot SCOP 5.6)

Milieuvriendelijk door natuurlijke koudemiddelen en hergebruik materialen

10 jaar garantie op PVT-panelen, 7 jaar garantie op warmtepomp

Weinig onderhoud

Hogere initiële investering

Jaloerse blikken van je nieuwsgierige buren

man overweegt voordelen en nadelen

Welke PVT-systemen zijn er?

Afhankelijk van de aard van je woning, kunnen we een PVT-systeem op een van de volgende 3 manieren plaatsen.  

hybride pvt opstelling pvt systeem hybride


Hybride


Bij bestaande panden is het soms nog niet meteen haalbaar om volledig gasloos te verwarmen. Dan is een hybride PVT-systeem de oplossing bij uitstek. Dit systeem bestaat uit 3 PVT-panelen en een warmtepomp en werkt in combinatie met je cv-ketel. Als de panelen niet voldoende warmte leveren aan de warmtepomp om het pand te verwarmen (bv. bij vrieskou), kan de cv-ketel bijspringen. Het hybride PVT-systeem is makkelijk, snel en overal te plaatsen. Hiermee kun je tot wel 60% besparen op je energierekening.

hybride pvt opstelling hybride pvt systeem met boilervat


Hybride met boilervat


Wil je naast het verwarmen van je woning ook gas besparen bij het douchen? Dat kan eenvoudig door je PVT-systeem aan te vullen met een boiler. Met een inhoud van 200 liter biedt de Triple Solar boiler ruim voldoende warm water om comfortabel te douchen en af te wassen. De boiler is gemaakt uit duurzame, onderhoudsvrije materialen. Dit pakket zorgt ervoor dat je tot zo’n 80% gas kan besparen ten opzichte van verwarming van ruimtes en tapwater met een ouderwetse cv-ketel.

all electric pvt warmtepomp met boilervat


All-electric (gasloos)


Is het bouwjaar van jouw woning 2000 of jonger? Dan is je woning dankzij de hoge isolatiestandaard geschikt voor een volledig elektrisch PVT-systeem. Het all-electric Triple Solar-systeem bestaat uit PVT-panelen op je dak, een PVT-warmtepomp en een warmwateropslag (thermische batterij of RVS-boiler). De opgewekte zonne-energie en warmte uit de panelen worden door de warmtepomp omgezet in verwarming, warm water en koeling voor je huis. Je gebruikt dus helemaal geen gas meer en geniet het hele jaar door van 100% groene warmte en stroom.

Hybride uitbreiden naar all-electric

Een bestaand hybride PVT-systeem kunnen we ook makkelijk uitbreiden naar een all-electric systeem zodra je huis geschikt is om gasloos te verwarmen. Dit betekent dat je pand voldoende geïsoleerd is en over een lage temperatuurverwarming beschikt (zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren). Onze installateurs vervangen je cv-ketel dan door een tweede PVT-warmtepomp en plaatsen extra PVT-panelen. Je breidt dus je hybride systeem heel gemakkelijk uit naar volledig elektrisch! 

Nieuw: Thermische batterij

Begin 2024 lanceerde Triple Solar de thermische batterij . Deze batterij kun je installeren in plaats van het boilervat. Je gebruikt hem voor je warme tapwater. Hij neemt een stuk minder ruimte in, dus past ie in bijna alle woningen. Groenpand installeert de thermische batterij graag voor je, vraag ernaar in je offerte!


'Terracotta' variant geschikt voor monumentale panden

Monumentale panden blijven vaak achter in de energietransitie omdat zwarte zonnepanelen en buitenunits van lucht/water-warmtepompen niet voldoen aan de strenge esthetische eisen die worden gesteld. 

Het terracotta PVT-paneel is daarom de ideale oplossing voor monumenten, monumentale panden en gebouwen met beschermd stadsgezicht. Vraag een van onze verkoopadviseurs wanneer je interesse hebt in dit paneel.

triple solar logo

Over Triple Solar

Het Nederlandse bedrijf Triple Solar is de bedenker van de revolutionaire PVT-warmtepomppanelen en PVT-warmtepomp. Triple Solar werd opgericht in 2009 met de missie om duurzame stroom en verwarming toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit doen ze door innovatieve energieoplossingen te ontwikkelen, die 100% recycleerbaar en milieuvriendelijk in productie en gebruik zijn. Een lage energierekening en gasvrije toekomst: daar gaan deze toppers voor. Wij zijn dan ook apetrots om het Triple Solar®-systeem aan onze klanten aan te bieden!

Waarom kiezen voor Groenpand?

  Groenpand is Triple Solar Gold Partner

  Eigen team van ervaren Triple Solar installateurs

 Professioneel advies op maat

 Geen groentjes, wel 100% groen in alles wat we doen

 Één vaste partner voor al je duurzame installaties en groene stroom

 Grenzeloze passie om Nederlandse panden planet-proof te maken 


triple solar gold partner logo Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd Groenpand is lid van techniek nederland 

Groenpand is Triple Solar Gold Partner

Het Triple Solar systeem in de praktijk

In 2022 plaatsten we ons eerste PVT-systeem in een prachtig Utrechts pand uit 1894. De eigenaren Albertus en Mieke hadden al verschillende stappen ondernomen om hun woning te verduurzamen en lieten een Energiescan door Groenpand doen om te kijken wat er nog meer mogelijk was. Uit de Energiescan kwam een flink rijtje aanbevelingen. 

De grootste eyeopener was dat een deel van het dak aan de achterzijde van de woning (de 'minder gunstige' noord/noordwest kant), gebruikt kon worden voor PVT-warmtepomppanelen in combinatie met een Triple Solar hybride warmtepomp. Deze oplossing heeft in tegenstelling tot de klassieke hybride warmtepomp ook nog eens géén lawaaierige buitenunit nodig.

"Gunstig, want onze buurman is zeer gevoelig voor geluid, en sowieso is er bij het bovenhuis geen voor de hand liggende plek voor een buitenunit. Dus we hadden de warmtepomp voor het bovenhuis al uit ons hoofd gezet, totdat Joren met deze optie kwam."

Na het aanvragen van de vergunning, gingen we in de zomer van 2022 aan de slag. Op de voorzijde van het dak plaatsten we 6 Maxeon Sunpower zonnepanelen. Aan de achterkant kwamen nog eens 7 zonnepanelen en 3 Triple Solar warmtepomppanelen. De PVT-warmtepomp en het 200 liter boilervat werden eind 2022 geïnstalleerd en aangesloten. Benieuwd naar de ervaring van Mieke en Albertus?

Lees meer over dit project 

achterzijde van een woning met triple solar pvt-panelen op het dak

Loop jij ook warm voor een Triple Solar systeem?

️Zie jij de voordelen in van één slim systeem voor zowel groene stroom als warmte? 
 Wil jij profiteren van duurzame energie, op elk uur van de dag, het hele jaar door? 
 Zoek je naar een milieuvriendelijke oplossing om je pand koel te houden in​ de zomer? 
 Wil jij investeren in een gezond milieu én een lage energierekening?
 Kies jij bewust voor een betrouwbaar, maar ook duurzaam en lokaal energiesysteem?

Hoe krijg ik PVT-panelen op mijn dak?

Je vraagt een offerte aan op onze website
Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op 
Wij komen langs voor een persoonlijke huisopname
Je ontvang vaak dezelfde dag nog je offerte 
Je geeft akkoord op de offerte en we plannen de installatiedag in
Het PVT-systeem wordt bij je geïnstalleerd en jij verwarmt je huis stil, efficiënt en duurzaam!

Veelgestelde vragen over PVT-warmtepomppanelen

 

Je pand nog meer vergroenen?