Volg ons

Aanbod/  Service en Onderhoud  /  Onderhoudsabonnement Zonnepanelen

Onderhoudsabonnement Zonnepanelen:

zorgeloos genieten van je panelen


Zorg ervoor dat jouw zonnepaneleninstallatie in topconditie blijft met een Onderhoudsabonnement van Groenpand. We houden je systeem nauwlettend in de gaten en zorgen voor een snelle en voordelige oplossing als er iets mis is. Een abonnement voor je zonnepanelen onderhoud is een must als je zorgeloos wilt blijven genieten van je duurzame investering.

Of ze nu op je woning  of bedrijfspand liggen, bij ons ben je voor onderhoud van je zonnepanelen aan het juiste adres. En neem je een Onderhoudsabonnement, dan krijg je ook nog eens een mooie korting op een aantal extra onderhoudsdiensten . Vergelijk zelf de voordelen!


Ontdek de voordelen >

Direct hulp nodig? Stel een servicevraag

Onze (zonnepanelen) 
onderhoud adviseur
Jasper

groenpand serviceplanner jasper

“Panelen vervangen, een dakpan die kapot is: één keer in de week verruil ik mijn werkplek op het hoofdkantoor voor het dak. Lekker in de buitenlucht mijn handen uit de mouwen steken. Ik geniet van de afwisseling van zowel op kantoor én in de buitenlucht werken.”
 

Ontdek de voordelen​

Alles op een rijtje


Kies jouw type installatie 

  * Bekijk de  voorwaarden .

 

Kies voor langdurige zekerheid

Met een Onderhoudsabonnement kies je voor langdurige zekerheid. Je kunt het zien als een aanvulling op en verlenging van je garantie. De kosten voor onvoorziene reparaties buiten de garantieperiode kunnen namelijk hoog oplopen. Ook als je nog wel (installatie)garantie hebt kan het fijn zijn om een Onderhoudsabonnement af te sluiten. Wij houden je systeem dan extra nauwlettend in de gaten om vroegtijdig problemen met je zonnepanelen op te sporen. Is er wat aan de hand, dan lossen het probleem tot wel twee keer zo snel op.

Wel of geen Onderhoudsabonnement

 Een rekenvoorbeeld


Stel je hebt in het verleden twaalf zonnepanelen laten plaatsen. Sinds vorig jaar is je installatiegarantie verlopen, en precies nú doet je systeem het niet meer... Zul je altijd zien. Je hebt gelukkig nog wel garantie op je omvormer, dat is een meevaller. In het rekenvoorbeeld zijn we er vanuit gegaan dat je pas 1 jaar een Onderhoudsabonnement hebt lopen.

Of je goedkoper uit bent met of zonder abonnement is afhankelijk van hoeveel jaar je deze al hebt lopen, of je nog garantie hebt en hoe vaak je een storing hebt. Net als met een zorg- of autoverzekering kan het ook zijn dat je betaalt zonder dat je systeem iets mankeert. Neem je de gok dat alles blijft werken, of ga je voor extra zekerheid? Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. De keuze is aan jou!

Zonder abonnement

Als je (nog) geen Onderhoudsabonnement hebt zou je moeten betalen:

 • Arbeidskosten: €510
 • Reiskosten: €80
 • Vervangende onderdeel: gratis
 • Totaal: €590

Zoals je ziet kunnen de kosten voor het onderhoud van je zonnepanelen hoog oplopen! Dat geld had je natuurlijk liever anders besteed…

Met abonnement

Zou je een Onderhoudsabonnement hebben afgesloten, dan zijn de arbeidskosten van de klus helemaal gratis.

 • Arbeidskosten: €510 GRATIS
 • Reiskosten: €80
 • Vervangende onderdeel: gratis
 • Abonnementskosten (1 jaar): €120
 • Totaal: €200

Dat scheelt een boel geld!

Man haalt zijn schouders op

Service zonder Onderhoudsabonnement

Pech gehad. Of toch niet?

Bij ons zijn alle pechvogels welkom! Ook zonder Onderhoudsabonnement doen we ons best om je zo goed mogelijk te helpen. Of je nu al klant bij ons bent of niet. Wanneer je contact opneemt voor onderhoud aan je installatie, kun je ervoor kiezen ter plekke alsnog een Onderhoudsabonnement af te sluiten. Je krijgt dan direct 25% korting op de arbeidskosten van de klus en profiteert in het vervolg ook van alle andere voordelen die het abonnement biedt.

Ondersteunde omvormer merken

Elk merk omvormer heeft specifieke software en eigenaardigheden. Het is daardoor lastig om onderhoud op alle mogelijke systemen te kunnen bieden. Door ons te specialiseren in slechts een aantal betrouwbare merken, hebben we de afgelopen jaren diepgaande kennis en relaties met fabrikanten kunnen opbouwen. Hierdoor kunnen we problemen sneller en efficiënter vaststellen en oplossen, en dat werkt weer in jouw voordeel!

Dit zijn de omvormer merken waarop we garantie of onderhoud kunnen bieden. Staat jouw installatiemerk niet op deze lijst, dan kunnen we deze waarschijnlijk niet repareren. Je kunt dit natuurlijk altijd bij ons navragen.

Overigens zijn vrijwel alle zonnepanelen merken welkom bij Groenpand! De onderlinge verschillen zijn daarin namelijk een stuk kleiner.

SolarEdge, SMA, Huawei, AEG, Enphase

Extra servicediensten

Met een Onderhoudsabonnement krijg je 25% korting op een aantal van onderstaande opties. Voor sommige diensten geldt een vaste prijs. Waar mogelijk krijg je van ons eerst een offerte (voorcalculatie) zodat je kunt beoordelen of je de klus door ons wilt laten uitvoeren. Het kan echter ook voorkomen dat we pas achteraf kunnen vaststellen wat de daadwerkelijk kosten zijn geweest (nacalculatie).

Vuile zonnepanelen worden schoongemaakt met een doekZelfs de beste regenbui krijgt je zonnepanelen soms niet meer helemaal schoon. Bovendien kan de regen juist vuil achterlaten, en neemt de beschermende nano-coating op de panelen na verloop van tijd af in effectiviteit. Vuile zonnepanelen presteren minder goed, waardoor je minder rendement zal behalen. Dat kan soms wel 20% in je opwek schelen! In plaats van zelf het dak op te gaan (doe je voorzichtig?), kunnen wij het schoonmaken van je panelen uit handen nemen.

Je kiest zelf hoe vaak je je zonnepanelen wilt laten schoonmaken. Hoe vaak dat nodig is hangt sterk af van de locatie van je installatie. Een zonnepaneleninstallatie langs een industrieterrein wordt sneller vuil dan een midden in een weiland. Wij kunnen je hierover adviseren. Over het algemeen raden wij een jaarlijkse schoonmaak voor je zonnepanelen aan. De kosten voor een schoonmaakbeurt verschillen per grootte van je installatie.

<50 panelen vaste prijs
50-500 panelen vaste prijs
>500 panelen
€10 per paneel per keer
+ €80 per systeem per keer 
+ Reiskosten*
€7 per paneel per keer
+ €80 per systeem per keer
 
+ Reiskosten*
Neem contact op voor een prijs op maat

  Schoonmaakbeurt aanvragen ❯

Man bekijkt zonnesysteem op afstand via zijn pcProactieve monitoring betekent dat we op afstand je systeem 24/7 in de gaten houden . We kunnen bijvoorbeeld zien wanneer je gehele systeem is uitgevallen, maar ook op detailniveau zien wanneer een enkel paneel het niet goed doet. Zien wij een fout of storing in je systeem, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om het op te lossen. Vaak kan het probleem op afstand al opgelost worden, eventueel door jou telefonisch te begeleiden in de stappen die je moet zetten om het systeem weer werkend te krijgen.

Zonder Onderhoudsabonnement of
Onderhoudsabonnement met <50 panelen   vaste prijs​​

Onderhoudsabonnement vanaf 50 panelen gratis
€50 per systeem per jaar €50 €0

Proactieve monitoring aanvragen ❯

Het kan soms nodig of wenselijk zijn om zonnepanelen (deels) tijdelijk te verwijderen van je dak. Dat is bijvoorbeeld het geval bij:

 • Dakreparaties of -vervanging
 • Renovaties, zoals een dakkapel of het toevoegen van verdiepingen
 • Onderhoud of reparaties aan de panelen zelf

Op basis van het aantal panelen en de daksituatie, maken we een inschatting van het aantal uren en benodigde monteurs. Zie ook de veelgestelde vraag Wat komt er kijken bij het tijdelijk verwijderen van zonnepanelen?

Zonder Onderhoudsabonnement
Met Onderhoudsabonnement 25% korting
€85 per monteur per uur
+ Reiskosten*
€85 €63,75 per monteur per uur ​
+​​ Reiskosten*
 

Tijdelijke verwijdering panelen aanvragen ❯

Is je energieverbruik gestegen of wekken je oude panelen niet meer genoeg op, maar heb je nog wél ruimte op je dak? Dan is het vaak mogelijk om extra zonnepanelen bij te plaatsen. Wel zijn er een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, zoals:

 • Compatibiliteit van de zonnepanelen en omvormer
 • Capaciteit van de omvormer
 • Dakbelasting
 • Regelgeving en vergunning (bij een beschermd stadsgezicht)

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om jouw bestaande zonnestroomsysteem uit te breiden.

Zonder Onderhoudsabonnement Met Onderhoudsabonnement 25% korting
€85 per monteur per uur
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen

€85   €63,25 per monteur per uur​​
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen
 

 Bijplaatsen zonnepanelen aanvragen ❯

Clipboard met scope 12 keuringsformulierEen Scope 12 keuring voor je zonnepanelen is vergelijkbaar met de APK-keuring voor je auto. Het is een check of alles nog in orde is, en de punten waarvoor dat niet geldt, zul je moeten laten herstellen. De keuring wordt gedaan door een deskundige die het hele zonnepanelensysteem nauwkeurig bekijkt. Dit gebeurt op het gebied van veiligheid, slijtage en beschadigingen, controle op installatiefouten en het nakijken van elektrische verbindingen. Veel verzekeraars willen dat je zo’n keuring laat doen, omdat het bewijst dat je zonnepanelen écht veilig zijn. Dit geldt vooral voor grotere installaties vanaf 50 of meer zonnepanelen. Zonder de keuring kun je geen polis afsluiten. Hoe vaak een Scope 12 keuring moet gebeuren is niet wettelijk vastgelegd. Meestal wil de verzekeraar dat je het systeem eens in de 3 tot 5 jaar laat keuren.

 Scope 12 inspectie

Groenpand werkt samen met een aantal onafhankelijke partijen die zo’n Scope 12 keuring mogen doen. Uit de keuring volgt een rapport met een aantal herstelpunten, net als bij een APK-keuring. Wanneer je een Scope 12 keuring bij Groenpand afneemt, kunnen wij ervoor zorgen dat al deze punten ook direct worden opgelost zodat jouw systeem helemaal wordt goedgekeurd voor de verzekering. Maar als je wilt, kun je deze ook door een andere partij laten uitvoeren.

Initiële of periodieke Scope 12 inspectie   vaste prijs​​
€3 per paneel
+ €750 per systeem
+ €85 per monteur per uur 
+ Reiskosten*
 Scope 12 herstelpunten

Komen er herstelpunten uit de Scope 12 keuring, dan kun je deze door Groenpand laten uitvoeren, ook als de inspectie niet door Groenpand zelf is uitgevoerd. Dit gebeurt achteraf (op nacalculatie), omdat de werkzaamheden en de benodigde tijd van te voren lastig in te schatten zijn.

Zonder Onderhoudsabonnement Met Onderhoudsabonnement 25% korting
€85 per monteur per uur 
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen 

€85 €63,25 per monteur per uur
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen

Scope 12 keuring aanvragen ❯

Heb je een geldige Scope 12 keuring, of heb je een Groenpand installatie van <50 panelen? Dan is een initiële inspectie niet nodig en kunnen we je direct een Onderhoudsabonnement aanbieden.

Maar wanneer je zonnepanelen installatie door een ander bedrijf dan Groenpand is uitgevoerd, willen we je systeem eerst bekijken voordat we je een Onderhoudsabonnement kunnen aanbieden. Zijn er bestaande gebreken, dan moeten die eerst worden gerepareerd. Dat kun je vaak direct door ons laten doen als je systeem wordt gecontroleerd. De kosten voor initieel herstel staan los van de inspectie, en komen voor je eigen rekening. Zijn de eventuele gebreken verholpen en is je systeem door ons goedgekeurd? Dan kan je Onderhoudsabonnement van start gaan!

Let op: een initiële inspectie is geen geldige vervanging voor een officiële Scope 12 keuring.

Initiële inspectie vaste prijs
€85 per monteur per uur 
+ Reiskosten*

Voor deze werkzaamheden komen er altijd 2 monteurs à €1 per monteur per km.

Initiële inspectie aanvragen ❯

Zijn er bestaande gebreken aan je zonnestroomsysteem, dan kunnen wij deze herstellen zodat je installatie in aanmerking komt voor een Onderhoudsabonnement. Omdat er eerst een inspectie nodig is, kunnen we de exacte kosten helaas niet van tevoren inschatten. Wel krijg je direct 25% korting op de arbeidskosten als je het initiële herstel door Groenpand laat uitvoeren.

Zonder Onderhoudsabonnement
Met Onderhoudsabonnement 25% korting
€85 per monteur per uur +
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen
€85 €63,25 per monteur per uur​​
+ Reiskosten*
Materiaalkosten niet inbegrepen 

 Voor deze werkzaamheden komen er altijd 2 monteurs à €1 per monteur per km.

Initieel herstel aanvragen ❯

Veelgestelde vragen over service en onderhoud zonnepanelen


Je pand  nog meer vergroenen?