Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Warmtepomp in Utrecht

Warmtepomp in Utrecht: 

Op naar een gasloze toekomst voor Utrecht​


Ook in Utrecht nemen steeds meer mensen een warmtepomp. Niet zo gek, want hiermee bespaar je direct op verwarmingskosten én je stapt hiermee over op schone duurzame energie. Winst voor de natuur en jouw portemonnee dus! Groenpand installeert warmtepompen in Utrecht, Zeist, Nieuwegein, Maarssen en omstreken.

Vraag direct een offerte aan 

Of je nu woont in een historisch pand op de Lijnmarkt, een knusse woning in Lombok of een modern appartement in Leidsche Rijn: wij hebben een geschikte warmtepomp voor jouw woning. We adviseren je graag over onze hybride en full-electric warmtepompen, installeren deze vakkundig en zorgen voor het onderhoud.

Wist je dat 95% van alle huiseigenaren met een warmtepomp deze aanraadt aan anderen?
Bron: Installatiemonitor.nl 

Onze warmtepomp expert
Orrin

groenpand warmtepomp expert orrin

"Een warmtepomp tovert 1 kWh stroom om tot zo'n 4 kWh warmte. Je kunt het een hoog rendement noemen, maar in mijn ogen is het een stukje technische magie."
 

3 Redenen om een warmtepomp te installeren 

warmtepomp installateurs installeren buitenunit van een Vaillant warmtepomp

1Wordt onafhankelijk van Russisch Gas

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft ons laten zien hoe risicovol het is om afhankelijk te zijn van aardgas. Met een warmtepomp kun je deze afhankelijkheid verminderen en jezelf beschermen tegen schommelende gasprijzen en geopolitieke spanningen.

stopcontact tegen een achtergrond van klavertjes

2Een warmtepomp is goed voor het klimaat

Warmtepompen maken gebruik van elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen, en doen dat op een hele efficiënte manier. Daardoor wordt er veel minder energie verbruikt dan bij traditionele verwarmingssystemen. Als de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen zoals zon- of windenergie, wordt er bovendien netto veel minder CO₂ uitgestoten.

eurobiljetten bij de gasmeter

3Een warmtepomp is voordeliger dan een gasketel

Hoewel de investering voor een warmtepomp in eerste instantie hoger lijkt dan voor een traditionele gasketel, ben je over de gehele levensduur gezien met een warmtepomp altijd voordeliger uit. Bovendien stijgt de waarde van je woning door de positieve klimaatimpact.

teamfoto groenpand

Waarom kiezen voor Groenpand?

  We zijn een Utrechtse warmtepomp installateur en zijn dus snel ter plaatse, ook voor service achteraf

 Altijd persoonlijk advies

 Écht duurzaam en milieuvriendelijk

  Ruime ervaring met al 5.000+ installaties in Utrecht

 Eigen deskundig installatieteam

 Service met een glimlach

 Breed verduurzamingsaanbod 

Groenpand is tot 3x25 InstallQ gecertificeerd groenpand is lid van techniek nederland

Duurzame techniek waar je op kunt bouwen 

Overstappen van gas naar duurzame energie is een investering in de toekomst van je woning en van de planeet. Bij het selecteren van onze producten vermijden we schadelijke stoffen en kiezen we zoveel mogelijk voor lokaal in Nederland of Europa geproduceerde opties. De producenten waar we mee samenwerken zijn bewezen betrouwbare en stabiele partners die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Bij Groenpand installeren we uitsluitend lucht-water warmtepompen. Deze zijn goedkoper en eenvoudiger te installeren dan systemen die bodem- of grondwater als warmtebron gebruiken, omdat er geen graafwerk of grondboringen nodig zijn. Dit maakt lucht-water warmtepompen een toegankelijke keuze voor iedereen. 

Merken waar wij mee werken

 
 

Over Groenpand, de Utrechtse installateur met klimaatmissie

Wat krijg je als je twee idealistische milieuwetenschappers samenbrengt? Groenpand! Joren Harmanny en IJmert Muilwijk, oud-studiegenoten van de studie Milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, richtten in 2014 Groenpand op.

De missie van Groenpand is om de energietransitie echt in de praktijk te brengen. Van fossiele naar hernieuwbare energie en van centrale naar decentrale energieoplossingen. Dit doen we onder andere door het installeren van warmtepompen. Inmiddels is Groenpand een gevestigde naam in Utrecht, met meer dan 5.000 installaties in de stad en omgeving.

Groenpand heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en we hebben vanuit verschillende locaties in de stad Utrecht gewerkt. Nu hebben we ons eigen Groenpand op bedrijventerrein Lage Weide. Op dit bedrijventerrein aan de westkant van Utrecht hebben we een oase gecreëerd met houten gevels en veel groen. We zijn ontzettend trots op ons prachtige Groenpand in Utrecht!

 

Utrechtse projecten waar we trots op zijn

pvt warmtepomp in historisch pand
Groenpand's eerste PVT-warmtepomp in een Utrechtse woning uit 1894

Albertus en Mieke zijn de eigenaren van een prachtig pand uit 1894, bestaande uit een beneden- en bovenhuis aan de singel in Utrecht. In het voorjaar van 2021 besloten ze serieus werk te maken van het verduurzamen van hun pand.

zonnepanelen op dak van twee tussenwoningen
Warmtepomp, zonnepanelen en groene stroom in Utrecht Lunetten

In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.

hybride warmtepomp in bilthoven
Zonnepanelen en hybride warmtepomp in Bilthoven nabij Utrecht

Soms mogen we bij woonhuizen meerdere maatregelen uitvoeren en dat vinden we natuurlijk heel mooi. Zo mochten we bij een woningeigenaar in Bilthoven twee warmtepompen plaatsen, met zonnepanelen.

 spaarvarkentje

Subsidiemogelijkheden voor Warmtepompen in Utrecht

De Nederlandse overheid biedt subsidies aan die variëren van €1.950 tot €3.750, afhankelijk van het type warmtepomp. Dit maakt de overstap naar een groenere woning een stuk aantrekkelijker. Meer details over deze ISDE subsidie lees je op de website van Milieu Centraal.

Daarnaast biedt de gemeente Utrecht specifieke subsidies voor duurzame energieoplossingen. Zo is er een subsidie beschikbaar voor trajectbegeleiding voor energiebesparende maatregelen en een subsidie om samen met buurtbewoners je woning te verduurzamen. Dit laatste geldt vanaf minstens 5 woningen. Meer info lees je hier.
Bekijk alle regelingen op de subsidiepagina van de gemeente Utrecht of kijk op jouwhuisslimmer.nl voor een overzicht van alle beschikbare subsidies en leningen per gemeente.

Meer weten? Bekijk onze blogpagina voor uitgebreide informatie over alle beschikbare subsidies en leningen.

Zo krijg je de warmtepomp die bij jouw woning past

1. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Beantwoord enkele vragen over je woning en één van onze adviseurs neemt contact met je op voor een voorlopige offerte. 

Vraag direct offerte aan 

2. Ontvang advies op maat

Om te bepalen of je woning ook echt geschikt is, is er een huisopname nodig via videogesprek of op locatie. Soms heb je ook een uitgebreid  Warmtepomp Advies nodig (wanneer je volledig van het gas af wilt met een zelfstandige warmtepomp). Hierna ontvang je de definitieve offerte.


3. We komen installeren

Ben je akkoord met de definitieve offerte? Mooi! We plannen samen een installatiedag in. Op de afgesproken datum(s) komen onze installateurs langs. Eenmaal gepiept is je woning klaar voor de toekomst en bespaar jij direct op je gas!

Veelgestelde vragen over warmtepompen


Je pand nog meer vergroenen?