Volg ons

Kan ik het wel warm krijgen met een warmtepomp?

Ja, met een warmtepomp kun je je huis prima aangenaam verwarmen. Wel is het belangrijk om je te beseffen dat je vaak niet zomaar een CV ketel kunt inruilen voor een warmtepomp. 

Een CV ketel werkt meestal samen met radiatoren, op hoge temperatuur, terwijl een warmtepomp liever op lage temperatuur werkt, en dat gaat beter samen met bijvoorbeeld vloerverwarming. Vaak zijn er aanpassingen nodig, of is een hybride warmtepomp een betere oplossing. Soms kan er worden bijverwarmd met een houtkachel of infrarood-panelen (IR-panelen). 

Er zal altijd iemand met verstand van zaken moeten langskomen om je situatie op te nemen en een exacte berekening te maken, een advies te geven en een offerte te kunnen uitbrengen. Dus het antwoord is eigenlijk: als je van een expert het advies krijgt om je huis met een warmtepomp te verwarmen, dan kun je ervan uitgaan dat je het lekker warm krijgt / houdt. Als je via internet een offerte opvraagt zonder dat er iemand met je meedenkt en rekent is de kans groter dat je bedrogen uitkomt.

Naar Warmtepomp Advies


Heeft dit antwoord je geholpen?

Alle veelgestelde vragen