Volg ons

Aanbod /  Advies  /  Warmtepomp advies

Warmtepomp advies:
de optimale warmtepomp voor jouw woning


Wil je van het gas af? Dan is een zelfstandige warmtepomp (all-electric warmtepomp) vaak de beste manier om dit te bereiken. De investering voor een warmtepomp is welliswaar hoog, maar op de langere termijn is een warmtepomp goedkoper dan een gasketel. Voor het milieu is het ook veel beter. Besef wel dat verwarmen met een warmtepomp fundamenteel anders is dan verwarmen met een gasketel! Eén op één vervangen kan meestal niet.

Plan direct een afspraak ❯  

Een Warmtepomp Advies is essentieel voor het bepalen van het juiste vermogen en de configuratie van je zelfstandige warmtepomp. Kies je voor een te grote warmtepomp dan is je investering en stroomverbruik hoger dan nodig. Andersom kan een te kleine warmtepomp de ruimte niet effectief verwarmen waardoor je huis oncomfortabel koud blijft. Met een Warmtepomp Advies van Groenpand ben je verzekerd van een warmtepomp die past bij jouw situatie en wensen.

Onze warmtepomp adviseur
Luca

groenpand energieadviseur luca

"Het is gaaf als het lukt om een woning helemaal van het gas af te krijgen. Ik ga graag met mijn klanten in gesprek om te ontdekken hoe we dit het beste kunnen realiseren, afgestemd op hun wensen."

 

Met het Warmtepomp Advies weet je:

 Of je huis geschikt is voor een zelfstandige warmtepomp

Laten we voorop stellen dat de meeste huizen en kleine bedrijfspanden geschikt zijn voor een zelfstandige warmtepomp. Soms kan de warmtevraag echter te hoog zijn, bijvoorbeeld door slechte isolatie. Het kan ook zijn dat er te weinig ruimte is in huis, bijvoorbeeld wanneer je in een appartement woont. In deze gevallen kan een hybride warmtepomp een uitkomst zijn.

 Welke warmtepomp past bij jouw woning

Om het benodigde vermogen te bepalen kijken we o.a. naar de isolatie van je woning, hoe jij je huis verwarmt en ventileert en wat je temperatuurswensen zijn. Zo weet je zeker dat je het comfortabel warm in huis kunt krijgen.

 De beste locatie voor je warmtepompsysteem

Naast de benodigde ruimte voor de boiler, binnen- en buitenunit, houden we ook rekening met bijvoorbeeld de geluidsnormen, zodat jij of je buren geen hinder ondervinden. We bekijken ook het optimale traject voor koudemiddelleidingen en elektra, om zo min mogelijk energie onderweg verloren te laten gaan.

 Het verwachte rendement en de besparing op je energierekening

Hoewel je stroomkosten iets zullen stijgen, heb je geen gas meer nodig en dat verschil ga je merken in je portemonnee. We brengen de terugverdientijd van je investering voor je in kaart zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Het advies is onafhankelijk en bruikbaar om bij iedere warmtepomp-installateur in Nederland een offerte op te vragen. Een installateur hoeft niet meer langs te komen en kan met deze informatie uit de voeten. Mochten er toch nog vragen zijn, dan mag de installateur ons gewoon bellen.

Korting op je warmtepomp installatie bij Groenpand
Je kunt de installatie van je warmtepomp natuurlijk ook gewoon door Groenpand laten uitvoeren. De advieskosten (exclusief reiskosten) worden dan als korting in mindering gebracht op je offerte.

Warmtepomp advies

 Momenteel alleen voor woningen of kleine bedrijfspanden

 Noodzakelijk voor zelfstandige warmtepompen

 Gesprek en opname van 1,5 uur

 Huisopname op locatie* of op afstand**

 Onafhankelijk adviesrapport met warmteverliesberekening

 Krijg je advieskosten terug bij aankoop zelfstandige warmtepomp 

€ 425  incl. btw

Plan direct een afspraak ❯

* € 1,21 per kilometer (incl. btw) heen en terug vanaf ons pand in Utrecht 
** videoverbinding noodzakelijk 

Wanneer is een Warmtepomp Advies minder geschikt?

 Je gaat grootschalig verbouwen. In zo'n geval heb je een compleet verwarmingsplan nodig. Dit plan is noodzakelijk om te bepalen bijvoorbeeld waar je radiatoren en vloerverwarming komen. Indien gewenst kunnen we dit plan tegen een meerprijs opnemen in ons advies. Neem dan eerst even contact met ons op voordat je een afspraak inplant.

 Je wilt een hybride warmtepomp laten installeren. Voor een hybride warmtepomp hoeft er geen warmteverliesberekening te worden gemaakt en kun je direct een offerte aanvragen.

 Je hebt al een warmteverliesberekening van een andere partij of je weet al exact welke warmtepomp je wilt en in welke opstelling. Je hoeft dan niet opnieuw door ons de berekening te laten maken maar kunt direct een offerte aanvragen voor een zelfstandige warmtepomp.

Waarom kiezen voor Groenpand?

   Adviesrapport in begrijpelijke taal

  Toegespitst op je persoonlijke situatie 

  Onafhankelijk advies

  Praktijkgericht in plaats van alleen theoretisch

  Kostenplaatje én besparingen

  Mogelijkheid om de installaties door ons te laten uitvoeren

  Altijd de duurzaamste materialen en producten

Hoe werkt het?

Je maakt online een afspraak in onze agenda voor een huisopname

De adviseur komt bij je langs of jullie gaan (video)bellen

Je ontvangt na afloop je adviesrapport via e-mail en kunt ons vragen stellen

We beantwoorden je vragen over het rapport telefonisch of per e-mail

Indien gewenst vraag je online een offerte aan voor de geadviseerde warmtepomp

Wij komen de warmtepomp bij je installeren

Veelgestelde vragen over het Warmtepomp Advies


Je pand nog meer vergroenen?