Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Groendak Utrecht

Groendak in Utrecht: 

De duurzaamste Groendaken, voor en door Utrechters


Een groendak, ook wel sedumdak genoemd, is misschien wel de meest eenvoudige en effectieve manier om te isoleren, energie te besparen én bij te dragen aan een duurzamere wereld. In Utrechtse wijken zoals Lombok, Wittevrouwen en Leidsche Rijn hebben we al prachtige groendaken aangelegd. Groenpand gebruikt bio-based materialen, waarop planten groeien die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Ontdek alle voordelen!

Vraag direct een offerte aan  

Waaruit bestaat ons groendak?

100% biobased, circulair en zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen.

illustratie groendak plantjesBiologische plantjes
Voor een groendak maken we voornamelijk gebruik van sedumplantjes, maar het is ook mogelijk om extra kruiden en bloemen toe te voegen. We gebruiken inheemse soorten.


illustratie groendak kurkModule van kurk
De plantjes worden geplaatst in speciaal voor ons ontwikkelde modules van geëxpandeerde kurk, een duurzaam restproduct van de productie van wijnfleskurken. Proost!

illustratie groendak worteldoekBio-based worteldoek
We plaatsen de modules op een bio-based worteldoek. Voor de afwatering aan de zijkant gebruiken we perzikpitten. Eet smakelijk!


Onze groendak expert
Marijn

groendak installateur marijn

"Ik haal veel energie uit het kunnen aanbieden van een product dat de wereld letterlijk en figuurlijk groener maakt. Ik heb altijd erg leuke klanten omdat dit vaak mensen zijn met dezelfde ideeën."

Waarom een Groendak? 


sedumdak met zonnepanelen

1 Verdubbel levensduur dak

Een standaard bitumen dak gaat zo'n 25 jaar lang mee. Met een groendak verleng je de levensduur tot wel 50 jaar! Daarnaast blijft je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Tel uit je winst!

vlinder op bloem

2 Goed voor de natuur

Vogels en insecten zijn gek op jouw groendak. Met jouw stukje extra natuur vergroot je het leefgebied van bijen en vlinders. Te meer omdat ons groendak geen bestrijdingsmiddelen bevat!

groendak met bloemen en kruiden

3Een mooier dak

Sedumdaken zijn ook gewoon veel mooier dan zwarte daken. En weet je wat het mooie is? Ze hebben ook een luchtzuiverende werking!

Bij Groenpand zit je goed

  Persoonlijk advies

 100% biobased en biologisch groendak

 Milieubewust en gedreven voor het klimaat

  Eigen deskundige installatieteam

 Breed verduurzamingsaanbod  

Welk groendak ga jij nemen?

sedumdak

Sedum dak


Kleine en loeisterke vetplantjes getraind om te overleven in de meest barre omstandigheden. Geen zomer te droog, geen winter te koud, deze planten overleven alles. Een sedumdak is voordelig, licht van gewicht en biedt aangename verkoeling in de zomer.

Natuurwaarde 

Onderhoud 

 Sedum acre, album, hispanicum, hybridum, kamtschaticum, rupestre, sexangulare en spurium 

 Module formaat: 50x33cm

 Verzadigd gewicht: 51kg per m2

 Waterbuffer: 21 liter per m2

natuurdak

Natuur dak


Een waar paradijs voor onze stadsdieren! Op dit natuurdak vind je niet alleen een diversiteit aan inheemse planten, maar ook modules met vogelhuisjes, houtsnippers, boomstammen en waterbadjes voor allerlei vliegend en kruipend wild.

Natuurwaarde 

Onderhoud 

 Slangenkruid, ossentong, reigersbek, muizenoor, havikskruid  

 Module formaat: 50x33cm

 Verzadigd gewicht: 65kg per m2

 Waterbuffer: 25 liter per m2 

bloemendak

Bloemen dak


Ze horen thuis op een plek waar ze gezien mogen worden; in de tuin, op tafel in een mooie vaas en ja, ook zeker op een dak. Een bloementuin in plaats van grijs asfalt is mooi voor jezelf, voor de buurt en voor de fauna. Vogels, vlinders, bijen; een bloemendak leeft.

Natuurwaarde 

Onderhoud 

 Steenanjer, vlasbekje, muizenoor, gewone ereprijs, grote tijm, kleine tijm, grasklokje, engels gras, madeliefje, wilde marjolein en sedums 

 Module formaat: 50x33cm

 Verzadigd gewicht: 85kg per m2

 Waterbuffer: 40 liter per m2 

Merken waar we mee werken

 
 

Over Groenpand, de Utrechtse installateur met klimaatmissie

Wat krijg je als je twee gedreven milieuwetenschappers samenbrengt? Groenpand! Joren Harmanny en IJmert Muilwijk hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie Milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, en in 2014 hebben ze Groenpand opgericht.

De missie van Groenpand is om actief bij te dragen aan de verduurzaming van woningen & kantoren. Onder andere door de plaatsing van groendaken. Inmiddels is Groenpand een bekende naam geworden onder de inwoners van Utrecht, met al duizenden m2 groendaken in Utrecht en omstreken.

​Groenpand heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en heeft op diverse locaties in Utrecht gewerkt. Ons eigen Groenpand bevindt zich nu op het bedrijventerrein Lage Weide. Te midden van de 'betonjungle' staat onze oase met houten gevels en groene planten. We zijn enorm trots op ons prachtige Groenpand in Utrecht!


 
 

Gemeente Utrecht betaalt mee

Een groendak is een goede investering, maar is niet gratis. Ga uit van zo’n 80 tot 130 euro per vierkante meter dak. Maar dat mag de pret niet drukken! 

Omdat een groendak zoveel positieve effecten heeft op de stad, investeert gemeente utrecht met je mee. Je kunt tot wel 50% van de kosten terugkrijgen. Heb je een U-pas? Dan loopt dit zelfs op tot 100%. Bekijk meer informatie op de website van gemeente Utrecht.

Utrechtse groendak projecten waar we trots op zijn

sedumdak met zonnepanelen
Een gecombineerd groendak met zonnepanelen in Bunnik

In Bunnik is Groenpand een bekend gezicht. De bewoner van deze woning werd door een goede kennis uit het dorp op het bedrijf gewezen. De keuze voor Groenpand was al snel gemaakt door de gemotiveerde mensen en de mogelijkheid om producten te combineren.

groendak in Utrecht met sedumplantjes
Een groendak met zonnepanelen in Utrecht

De bewoner van deze woning in Utrecht is geen voorloper in duurzaamheid, maar wilde wél graag zijn energieverbruik compenseren en vergroenen waar het kan. Op het dak van zijn woning legden we een prachtig groendak aan, en op zijn garage kwamen een aantal zonnepanelen te liggen.

aanleggen van sedumdak in utrecht
Groendak op karakteristieke woningen aan de Beverstraat

De bewoners van de Beverstraat in Utrecht wilden graag besparen op de stookkosten en het gebruik van airco's verminderen. Groenpand installeerde 112m2 groendak op de daken van deze karakteristieke woningen.

Veelgestelde vragen over groendaken


Je pand nog meer vergroenen?