Volg ons

Groendak op het dak bij de Beverstraat in Utrecht

Bij het aanleggen van groene daken komen we veel uiteenlopende projecten tegen. Daken met sedum, daken met bloemen, of een combinatie met zonnepanelen. We doen dit op een kleine aanbouw, een groot dak van bijvoorbeeld een kinderdagopvang, of we vergroenen zelfs hele straten.

De Beverstraat is een sfeervolle straat in Utrecht met oude, karakteristieke woningen uit begin 1900. De woningen zijn misschien mooi, maar wel slecht geïsoleerd waardoor het bijvoorbeeld erg warm wordt in de zomer. Om stookkosten en het gebruik van airco’s te verminderen hebben zes bewoners besloten onze sedumdaken op basis van kurk toe te passen.

We zijn twee dagen bezig geweest met een team van 3 man. De hoogste daken waren zo’n 8 meter hoog. Omdat de straat smal is en we deze niet de hele dag wilden blokkeren hebben we hiervoor extern een laadkraan ingezet welke in een half uur per huis het sedum omhoog kon brengen. In totaal is er zo’n 112m2 aan groene daken aangelegd in de straat. Een jaar later ligt het sedum er nog mooi bij en is het zomers merkbaar koeler in de woningen.

Wil je weten wat een groendak jou kan brengen? Lees ons artikel 'De 8 voordelen van een groendak'.

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Wil je ook een duurzaam groendak?

Vraag direct een offerte aan ❯


Zonnepanelen voor een VVE in Leidsche Rijn