Veelgestelde vragen Service en onderhoud

Wat komt er kijken bij het tijdelijk verwijderen van zonnepanelen?

Ga je verbouwen of onderhoud aan je dak uitvoeren, dan is het verstandig en vaak ook noodzakelijk om je panelen tijdelijk te verwijderen. Wij kunnen dit voor je doen, ook als je installatie niet door Groenpand is gedaan. Je kunt hiervoor een offerte bij ons aanvragen via het serviceformulier.

Voorrij- en arbeidskosten 
Groenpand rekent €150 voorrijkosten en €75 per uur per monteur, exclusief btw. Het eerste uur wordt altijd in rekening gebracht. Mocht het werk langer duren dan is de rest op basis van nacalculatie. Dakwerk wordt altijd uitgevoerd door 2 monteurs. Wanneer de panelen in een andere opstelling moeten worden teruggelegd zullen we hiervoor een aparte offerte uitbrengen. De genoemde bedragen zijn de huidige tarieven, deze kunnen in de toekomst stijgen.

Opslag van de panelen
De opslag van de zonnepanelen en overig materiaal moet zelf geregeld worden. Onze voorkeur voor de zonnepanelen heeft een droge plek zodat er geen water en vocht in de stekkers kan komen. Wanneer we deze staand neerzetten hebben we ongeveer 1m2 aan ruimte nodig (voor een gemiddeld woonhuis).

Benodigde foto's
Is de installatie uitgevoerd door Groenpand, dan hebben we alle benodigde foto's al. Zo niet, dan ontvangen we graag de volgende foto's:

  • Foto's van het dak met de zonnepanelen en welke verwijderd moeten worden (indien mogelijk)
  • Foto van de meterkast zekeringen
  • Foto van de omvormer

Je kunt de foto's meesturen bij je servicevraag. Is er een vereiste datum wanneer de panelen verwijderd moeten zijn, geef dit dan ook gelijk aan ons door. Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid kun je een afspraak met ons maken om de panelen weer terug te plaatsen.Heeft dit antwoord je geholpen?

Alle veelgestelde vragen