Volg ons

Ons team  /  Installateurs  / Alijt Rijcken

Alijt Rijcken


Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Maastricht, waar ik ben opgegroeid in een mengelmoes tussen het bourgondische cultuurtje, dat het zuiden eigen is en de ruimdenkendheid van mijn hippie ouders. Zij hebben mij opgevoed als een buitenmens, wat zich altijd heeft doorgezet. Ik heb een tijd lang gewerkt als fietskoerier en als tentenbouwer op grote evenementen.

Ik ben naar Utrecht verhuisd voor mijn studie Informatica, maar merkte als snel dat mijn interesse voor 0 en 1’en niet blijvend was. Mijn studie ging daarom als snel op een laag pitje zodat ik meer tijd had voor het maken van dingen.

Waarom werk je bij Groenpand?

Ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging en toen Simone mij vertelde wat ze deed wat ik laaiend enthousiast. Zonnepanelen leggen zou betekenen dat ik de hele dag buiten zou mogen zijn en er ook nog eens veel over zou gaan leren. Van huis uit was energiebesparing en energie opwekking altijd een heel groot thema. In mijn ouderlijk huis is er geen centrale verwarming, maar wel een hoop panelen en houtkachel om de boel warm te houden.

Vanaf moment een heb ik me thuis gevoeld bij Groenpand; er is tijd en ruimte voor mij om te leren hoe de vork in de steel zit en ik word aangemoedigd om groter te denken dan ik eerst deed. Het is een tof bedrijf vol met verschillende persoonlijkheden die het interessant maken, omdat er zo elke dag wel iets te leren valt. Samen maken we een super team.

Wie of wat inspireert je?

De natuur en vooral haar veerkrachtigheid.

Wat doe je verder nog?

Je kan me vooral vinden op de klim- en bouldermuren, op de fiets, in het wild, of in de keuken om te koken voor een weeshuis & en om daarna samen te komen voor een maaltijd.

Wat is je favoriete dier en kleur?

Mijn lievelingsdier is een kat en ik denk dat ik het meest van de kleur geel houd.