Ons team  /  Ondersteuning  / Esther van der Drift

Esther van der Drift


Waar kom je vandaan?

Van origine kom ik uit Alphen (Gld), een dijkdorpje in het land van Maas en Waal. Als plattelandsmeisje moest ik wel even wennen aan de grote stad toen ik ging studeren. Leuke anekdote: ik heb de eerste twee weken zwart gereisd met de bus omdat ik niet wist waar ik een strippenkaart kon kopen en het ook niet durfde te vragen.

Aan de Universiteit Utrecht heb ik informatiekunde gestudeerd. Ik vond het interessant om mensen en techniek samen te brengen om zo mooie dingen te bereiken. Vanuit die interesse heb ik enkele jaren als user experience designer gewerkt. Momenteel woon ik samen met mijn twee katten opnieuw dichtbij de rivier in Vianen (aan de Lek). Nog niet in een groenpand, maar dat komt hopelijk nog!

esther van der drift
Waarom werk je bij Groenpand?

Vanuit mijn eigen interesse in duurzaamheid zocht ik doelbewust naar een werkgever die de wereld ook een beetje beter wilde maken. Als marketeer help ik Groenpand om het goede werk dat we doen wereldkundig te maken. Ik vind het superleuk dat ik op marketing gebied mag leren en experimenteren bij Groenpand. We hebben een geweldig team van vakmensen en idealisten. Ik kan me geen fijnere werkplek voorstellen!

Wie of wat inspireert je?

Ik verdiep me graag in positieve psychologie, minimalisme en productiviteit om het beste uit mezelf te halen. Vrouwen wiens werk mij inspireren zijn bijvoorbeeld Byron Katie en Marie Forleo. Ik ben verder erg visueel ingesteld en houd van mooie dingen zoals kunst en natuur.

Wat doe je verder nog?

Op de dagen dat ik niet bij Groenpand ben werk ik in principe als freelance illustrator. Ik zeg in principe, omdat ik in de praktijk me ook nog wel eens wil storten op een of ander creatief DIY project. Daarnaast ben ik een echte 'geek'. Ik speel graag videogames, lees fantasy of sci-fi boeken en kijk veel series en films. En vrij recente hobby die ik heb ontdekt is tabletop roleplaying games (Dungeons & Dragons is de meest bekende). Hier kan ik een hoop van mijn creatieve fantasie en energie in kwijt!

Wat is je favoriete boek?

Mogworld van Ben "Yahtzee" Croshaw. Het is een enigszins humoristisch fantasyboek over een tovenaar die na zijn dood onvrijwillig weer tot leven wordt gewekt.