Volg ons

Ons team  /  Ondersteuning  / Esther van der Drift

Esther van der Drift

Mediavormgever & Systeembeheerder


Waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid op het platteland, in een klein dijkdorpje aan de Maas. Er was niet veel te doen, dus we speelden vaak buiten. Bomen beklimmen, stoepkrijten, verstoppertje spelen in het maïsveld... Mijn liefde voor de natuur zat er al vroeg in. 
Toch was ik ook graag binnen om te tekenen of om mijn eerste computerspelletjes te spelen. Toen ik ging studeren koos ik voor de studie Informatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Ik vond het interessant om mensen en techniek samen te brengen om zo mooie dingen te bereiken. Vanuit die interesse heb ik enkele jaren als user experience designer gewerkt. Momenteel woon ik samen met mijn twee pluizige ragdoll katten in Vianen.

esther van der drift
Waarom werk je bij Groenpand?

Als mediavormgever help ik om de uitstraling van Groenpand vorm te geven. Van social media posts tot onze website, van bedrijfskleding tot de stickers in de meterkast, ik heb eigenlijk overal wel een vinger in de pap. In mijn baan kan ik een hoop van mijn creatieve energie kwijt. Daarnaast ondersteun ik het team ook als systeembeheerder. Ik zorg ervoor dat iedereen toegang heeft tot alle hardware en software die hij nodig heeft voor zijn werk. Ook bouw en onderhoud ik de Groenpand website waar je nu op kijkt. Geen enkele dag is hetzelfde, maar ik ga vrijwel altijd naar huis met het gevoel dat ik iets tastbaars heb kunnen bijdragen. Een bijdrage aan Groenpand als organisatie, maar uiteindelijk ook een bijdrage aan een leefbare aarde voor de toekomst.

Wie of wat inspireert je?

Ik ben erg visueel ingesteld en houd van mooie dingen zoals kunst en natuur. Verder verdiep ik me graag in positieve psychologie, minimalisme, productiviteit en spiritualiteit om het beste uit mezelf te halen.

Wat doe je verder nog?

Ik klus op mijn parttime dagen wat bij als freelance illustrator (www.esthervanderdrift.com ). Daarnaast ben ik een echte 'geek'. Ik speel graag videogames, lees fantasy of sci-fi boeken en kijk veel series en films. Met een vriendengroep speel ik ongeveer elke 2 weken Dungeons & Dragons. Tot slot wandel ik graag in mijn prachtige leefomgeving om tot rust te komen.

Wat is je favoriete boek?

Mogworld van Ben "Yahtzee" Croshaw. Het is een enigszins humoristisch fantasyboek over een tovenaar die na zijn dood onvrijwillig weer tot leven wordt gewekt.