Volg ons

Ons team  /  Advies & Verkoop  /Fokke Ypeij

Fokke Ypeij


Waar kom je vandaan?

Ik ben Fokke, opgegroeid in het hoge noorden in Leeuwarden. Met veel plezier heb ik daar 18 jaar samen met mijn ouders en mijn broer gewoond.

In mijn 19e levensjaar ben ik verhuisd naar Groningen om daar te beginnen met mijn studie commerciële economie aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na mijn studie wou ik mijzelf trakteren op een mooie reis samen met een goede vriend. Dit ging niet via skyscanner of iets in die trant, maar via marktplaats. Een maand later zaten wij op twee oude fietsen (Koga’s van minimaal 25 jaar) richting het zuiden van Europa.

De reis heeft mij doen beseffen dat ik bij een bedrijf wil werken waarbij ik een (duurzame) maatschappelijke impact kan hebben. Ik ben aan de slag gegaan als verkoopadviseur in de zonne-energie bij een bedrijf in Groningen. Na een jaar werken op kantoor begon het wederom te jeuken. Er moest weer gefietst worden. Dit keer naar Turkije.

Terug in Nederland wilde ik iets meer met mijn handen werken. Ik ben via mijn vriendin terecht gekomen bij een meubelmaker in Westbroek. Na twee jaar lonkte het om toch voor mijzelf te beginnen als meubelmaker. Mijn doel is om van het hout, wat andere mensen afschrijven, toch nieuw leven in te blazen. Dit doe ik vooralsnog twee dagen in de week.

fokke ypeij
Waarom werk je bij Groenpand?

Tijdens het werken als full-time meubelmaker miste ik iets, het contact met mensen. Ik ben gaan kijken bij verschillende bedrijven om te ontdekken waar ik dit kon vinden en iets kan bijdragen aan de energietransitie. Toen liep ik Groenpand tegen het lijf. Een energieke groep mensen die met de neuzen dezelfde kant op staan. Het draait bij Groenpand eigenlijk om maar één ding: mensen helpen om hun pand te vergroenen. Er is altijd wel iets te ontdekken waarmee het verbruik omlaag geschroefd kan worden. Deel uitmaken van dit team maakt mij trots.

Wie of wat inspireert je?

Er zijn veel mensen die mij op verschillende manieren inspireren. Zo bewonder ik een man genaamd Martijn Dolaard, die de wereld heeft rond gefietst. Hij laat zien dat je meer kan dan je zelf denkt. Daarnaast bewonder ik mijn collega’s. Het doet mij erg goed om te zien dat we met z'n allen ons best doen om de wereld een stukje te vergroenen.

Wat doe je verder nog?

Naast mijn werk ben ik graag buiten en besteed ik graag tijd aan mijn familie en vrienden.

Welke grote droom heb je nog?

Een droom van mij is om zelf een huis te bouwen. Hopelijk energieneutraal en gemaakt van weggegooide bouwmaterialen.