Volg ons

Ons team  /  Installateurs  / Jelle Zalm

Jelle Zalm


Waar kom je vandaan?

Ik ben Jelle Zalm, in 1991 geboren in Leiden. Erg leuke stad, maar na 18 jaar was ik toe aan een nieuwe plek en ging ik in Utrecht milieuwetenschappen en daarna energiewetenschappen studeren. Ik ben altijd al bezig geweest met de natuur en het milieu en de wetenschap daarachter, maar als ik terug denk aan mijn kindertijd dan was ik het liefst direct na school buiten aan het spelen om vervolgens een half uur te laat onder de modder thuis te komen. Nadat ik afstudeerde kwam ik op die manier logischerwijze bij Groenpand terecht om zonnepanelen te installeren, weer of geen weer.

jelle zalm
Waarom werk je bij Groenpand?

Vanaf het allereerste begin heb ik het gevoel gehad dat Groenpand een plek is waar ik veel van mijn collega’s kon leren. En dat er de tijd en ruimte is om handiger en beter te worden in het vak, wat voor mij erg fijn was omdat ik theoretisch was opgeleid. Daarnaast ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn inzet gewaardeerd werd. Ook lopen er veel goede mensen en toffe persoonlijkheden rond bij Groenpand, wat het een leuke dynamische omgeving maakt. Er zijn maand- en kwartaalmeetings, waarin je betrokken wordt bij wat er speelt binnen het bedrijf en de sector. Verder denk ik dat we als groep enthousiastelingen veel meer voor elkaar kunnen krijgen dan als individuen. We hebben met z’n allen een gemeenschappelijk doel. In mijn ogen is dat, dat we mensen thuis het gevoel laten krijgen dat ze zelf de macht hebben om de wereld duurzamer te maken. Het verduurzamen van hun eigen huis is daarbij de eerste hele grote stap en wij voeren dat voor ze uit.

Wie of wat inspireert je?

Ik houd ervan in de natuur te zijn. Vooral in de bergen of in gebieden die zó afgelegen zijn dat ik het liefst weer zo snel mogelijk naar huis wil. Sommige plekken laten je zien hoe klein we als mens eigenlijk zijn en dat we onderdeel zijn van de natuur. Dat inspireert me.

Wat doe je verder nog?

Ik ben de laatste tijd veel aan het klussen. Ik heb net een kippenhok gemaakt met tweedehands materialen en ik hoop op de zelfde manier andere dingen te gaan maken en bouwen. Verder ben ik vaak aan het klimmen en boulderen, of wandelen. Twee jaar terug werd ons drukke land me even te veel en heb ik een mooie reis gemaakt. Dat was ook erg leuk!

Woon je zelf in een groenpand?

Nee. We hebben energielabel D als ik het goed heb. Ik heb laatst de verhuurder gevraagd of ik zelf de vloer mocht isoleren, maar het antwoord was nee. Dan maar de verwarming zo laag mogelijk. Ik hoop binnenkort twee zonnepanelen op ons schuurdak te installeren.