Volg ons

Ons team  /  Advies & Verkoop  / Marjolein van Dillen

Marjolein van Dillen


Waar kom je vandaan?

Ik ben Marjolein van Dillen. Na mijn studie (klimaatchemie) ben ik 25 jaar aan het werk geweest in de IT, bij diverse banken. Datamodellen, databases en rapportages voor management of ECB hebben geen geheimen meer voor me. Na een sabattical heb ik besloten dat ik een andere richting op wil gaan, en te werken aan een wereld met minder broeikasgassen. Hoe en wat precies wordt me maar heel langzaam duidelijk, en in de tussentijd heb ik eerst samen met Rob Hebbes het pand van Groenpand beheerd. Daarna ben ik gepromoveerd tot huizenpuzzelaar ook wel bekend als adviseur voor de energiescan.

Waarom werk je bij Groenpand?

Groenpand meent het, dat ze een duurzame wereld willen realiseren. Door hun diensten en producten, maar ook hoe ze omgaan met hun medewerkers (echt raar gevoel hoor, dat je écht serieus genomen wordt als je ideëen indient) en materiaal.

marjolein van dillen
Wie of wat inspireert je?

Mensen als BicycleDutch, die letterlijk managers en ambtenaren in andere landen de ogen opent wat fietsen kan betekenen voor een stad, dorp en regio.​

Wat doe je verder nog?

Met Rob maak ik regelmatig langere fietstochten (dit jaar is de planning een rondje Griekenland en dan terugfietsen), want dat vind ik de heerlijkste manier om een land en z’n inwoners echt te leren kennen en van te genieten.

Daarnaast ben ik actief bij GroenPensioen als data analist. Verder heb ik het coachtraject van Klimaatgesprekken afgerond en wil ik graag dat soort gesprekskringen opzetten, maar tijd..... ik wil meer tijd! Want die Terry Pratchett boeken lonken me ook vanuit de hoek.

Heb je nog goede voorbeelden van manieren om het klimaat in je dagelijkse werkzaamheden te integreren?

Een bankier die geen leningen meer geeft aan een gasbedrijf. Een dokter die de zorgverzekeraar vraagt alle astma behandelingen door te belasten aan Shell of de NAM. Een bouwbedrijf dat een coördinator in dienst neemt om materialen te hergebruiken over projecten heen (cradle to cradle).