Volg ons

Ons team / Advies & Verkoop / Marlien Wijnhof 

Marlien Wijnhof


Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Ik ben de jongste uit een gezin met 5 kinderen. Na de middelbare school heb ik de lerarenopleiding gevolgd in de vakken handvaardigheid en textiele werkvormen. Lesgeven in deze vakken bleek ik niet leuk te vinden dus ben ik iets anders gaan zoeken. Via de textieldetailhandel en administratieve functies ben ik uiteindelijk bij de zwembond gaan werken. Ik ben altijd sportief geweest en zwemmen vond en vind ik de fijnste sport. Na bijna 18 jaar bij de zwembond werd het tijd om iets anders te gaan doen en kwam Groenpand op mijn pad.

Waarom werk je bij Groenpand?

Groenpand is een jong bedrijf waar iedereen heel gedreven met duurzaamheid bezig is, ook privé. Dat vind ik heel inspirerend. Ook hebben veel collega’s ervaringen uit andere werkkringen. Dat vind ik heel verrassend en leuk om mee samen te werken. Groenpand heeft het hele traject in huis, van advies tot en met de installatie en de service en het onderhoud daarna. De klanten hebben daardoor met 1 ‘loket’ te maken, wat prettig is. Klanten zijn bij Groenpand geen nummer.

marlien wijnhof
Wie of wat inspireert je?

Mijn collega's inspireren mij dus. Ik ben meer gaan nadenken over wat ik zelf aan verduurzaming kan doen. Verder heb ik bewondering voor mensen die tegen de stroom in durven te gaan en daar vol in blijven geloven. Namen schieten me nu even niet te binnen, maar ik denk dat iedereen hier wel een beeld bij heeft.

Wat doe je verder nog?

Ik sport graag. Naast zwemmen ook (race)fietsen, hardlopen en wandelen. Ik heb ook jarenlang aan triatlon gedaan. Buitenlucht opsnuiven vind ik heerlijk. Ik geniet elke dag van het fietstochtje langs de Vecht van Utrecht naar Lage Weide. Ik ga graag naar het strand bij voorkeur buiten de piekmomenten. Wandelen of hardlopen in het bos is ook een favoriete bezigheid. Daarna rust ik uit met een boek op de bank of buiten op ons eigen terrasje.

Waar ga je naartoe op vakantie?

Ik hoef niet perse heel ver weg. De corona jaren bevestigden dat Nederland ook heel mooi is. En het voordeel is dat je maar enkele uren hoeft te reizen voordat je op je vakantiebestemming bent. Ik hoef niet ver weg om tot rust te komen want daar is vakantie voor als je het mij vraagt. Even andere lucht opsnuiven en je gedachten verzetten. Niet meer in een vast ritme te hoeven leven, de boel de boel te laten. Fysiek en mentaal opladen.