Volg ons

Ons team   /   Ondersteuning   / Mirjam Vonk

Mirjam Vonk

Financieel controller


Controller bij Groenpand. Ruime ervaring in de financiële wereld en zet nu haar financiële kennis in voor duurzaamheid. Sterk met cijfers, maar ze heeft ook groene vingers.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Mirjam Vonk en ik versterk sinds augustus 2021 het financiële team bij Groenpand. Ik heb in mijn werkende leven voor verschillende bedrijven in heel diverse branches gewerkt en die ervaring neem ik allemaal mee naar Groenpand. Voor mijn financiële carrière heb ik aardwetenschappen gestudeerd en dit jaar heb ik een voedselbos opleiding gedaan. 

Mijn lange termijndoel is het ontwerpen en beheren van een voedselbos en het verwerken van de oogst in lekkere dingen. Ik ben de dochter van een bioloog, groen en duurzaam opgevoed en dat wilde ik nu meer ook in mijn werk laten terugkomen. Samen op een goede manier met de planeet omgaan, we hebben er maar 1 en ze is zo mooi!

mirjam vonk
Ervaring en vaardigheden
  • Ruim 10 jaar ervaring als accountant en controller
  • Brede financiële kennis
  • Heeft een eigen natuurinclusieve moestuin
Waarom werk je bij Groenpand?

Groenpand past goed bij mij, omdat het duurzame denken hier geen denken meer is, maar dagelijkse praktijk. Bij alles wat we doen wordt gekeken naar of het in het duurzame plaatje past. Niet alleen de core-business van zonnepanelen leggen en duurzame projecten voor klanten doen, maar ook de lunchtafel, hoe gaan we met collega’s om, biologische potgrond voor de planten, tot en met electrisch rijden. Bij zo’n bedrijf wil ik graag werken!

Wie of wat inspireert je?

De kracht van de aarde inspireert mij enorm. Vulkanisme, plaattektoniek, de vorming van bergen, landschappen en plantgemeenschappen. De aarde is krachtig en uniek, net als wij mensen prachtig en uniek zijn. Dit was voor mij de aanleiding om aardwetenschappen te gaan studeren en ik heb tot de dag van vandaag geen spijt van mijn keuze.

Wat doe je verder nog?

Ik ben een bridger en hou van gezelschapsspellen spelen met vrienden. Dansen, wandelen, tuinieren en handwerken (voornamelijk haken) doe ik ook graag. Ik besteed ook tijd aan het opzetten van een voedselbosproject, waarvoor ik nu op zoek ben naar land.

Verder ben ik een trouwe Oerol bezoeker en hoop dat het festival snel weer op het eiland kan zijn.

Ook kan ik mooie foto's erg waarderen, ze zelf maken is nog wat lastig soms...

Welke vragen houden jou bezig?

Hoe zit dat ook alweer met die expansie van het heelal? Zou er ergens anders ook nog leven zijn?