Volg ons

Ons team / Advies & Verkoop / Stephan Dirks

Stephan Dirks


Waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid in de omgeving van Rotterdam, in Ridderkerk. Mijn interesse in klimaatverandering groeide naarmate ik hier opgroeide. De dagelijkse confrontatie met het roet op de kozijnen die van de 16-baans snelweg naast ons huis af kwam (de dagelijkse file bij knooppunt Ridderkerk ken je vast wel van de radio) zorgde ervoor dat ik na mijn middelbare schooltijd met liefde vertrok naar het mooie Utrecht. Daar ging ik verder studeren en woon ik sindsdien met heel veel plezier.

Waarom werk je bij Groenpand?

Tijdens de studie Milieu- en Maatschappijwetenschappen leerde ik dat het ontzettend moeilijk is om als maatschappij te verduurzamen. Wel kunnen we allemaal, ieder voor zich en collectief, onze steentjes bijdragen. Bij Groenpand merkte ik dat alle neuzen dezelfde richting opstaan; iedereen hier is gedreven om zoveel mogelijk impact te maken op een groene en duurzame samenleving. Ook merk ik dat alle onderdelen van onze bedrijfsvoering zo ethisch, duurzaam, en transparant mogelijk uitgevoerd worden. Dat vind ik een fijne werksfeer.

stephan dirks
Wie of wat inspireert je?

Alan Watts. Dit is een filosoof die voor mij voelt als een wijze oude opa die ik nooit gekend heb. Ik vind het heerlijk om te luisteren naar zijn wijze lessen. Het laat mij veel relativeren en vrolijk door het leven gaan.
Google maar eens.

Wat doe je verder nog?

Ik bevind me het liefst in de natuur en ben graag actief bezig. Ik doe (beach)volleybal, surfen, snowboarden en veel hiken. Ook hou ik ervan om te reizen, andere culturen te verkennen, en andere mensen te ontmoeten. Het luisteren van muziek is één van mijn hobby's die ik ook vaak probeer te combineren met andere bezigheden.

Wat is je favoriete boek?

Kwantumshift in het wereldbrein - Ervin Laszlo