Volg ons

Ons team  /  Ondersteuning  / Stijnie Thuijs

Stijnie Thuijs


Waar kom je vandaan?

Ik ben Stijnie, geboren en opgegroeid in het groene dorp Laren (N-H). Als kind kreeg ik mee dat je zuinig omgaat met je spullen en dat het water van de vissen is. Elke zomer gingen we kamperen met de tent en later de caravan en dan stonden we op de mooiste, afgelegen en zelfvoorzienende natuurcampings.

Ik ben gaan studeren in Amsterdam, de studie Media & Cultuur aan de UvA, met als specialisatie nieuwe media. Hier leerde ik over de effecten die technologie als het internet, de smartphone en games hebben op de maatschappij. Ik koos voor de minor ‘Klassieke cultuur’ omdat ik het ontzettend boeiend vond om de alleroudste én de allernieuwste cultuur naast elkaar te kunnen leggen.

Na mijn studie ben ik door mijn aanhoudende fascinatie voor de razendsnel ontwikkelende online wereld gaan werken in de online marketing als zoekmachinemarketingspecialist (SEA) en webanalist. Eerst voor een klein bureautje, later voor een groot internationaal mediabureau.

Na zo’n 10 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik recentelijk neergestreken in een ander groen dorp, Bennekom. Hier hebben mijn vriend Tim en ik net een huis gekocht voor ons en de twee katers, Hunter en Sir Helpsalot.

stijnie thuijs
Waarom werk je bij Groenpand?

Al sinds het begin van mijn werkende leven wist ik dat ik ooit bij een bedrijf wilde werken dat goed doet voor de wereld. Je werkt bijna je hele leven en hoe je al die uren investeert, dat kan echt een verschil maken in de wereld, is mijn redenatie. De klimaatproblematiek ligt mij zeer na aan het hart, vandaar dat ik uitkwam bij Groenpand. De oprichters Joren en IJmert zijn dit bedrijf gestart vanuit de missie om Nederland te helpen verduurzamen. Dat zie je overal in terug: van de zorg waarmee zonnepanelen worden gelegd door enthousiaste installateurs tot de gesprekken aan de biologische lunchtafel. Ik ben ontzettend trots om deel uit te mogen maken van deze groene organisatie.

Wie of wat inspireert je?

Inspiratie vind ik net als geluk: beter als je het met iemand deelt! Er is niks mooiers dan wanneer je geïnspireerd raakt door een film, boek, lied, concept of artikel en hier dan over kunt discussiëren met iemand. Voor je het weet ben je via vijf andere onderwerpen en kronkels bij een heel ander idee beland en is het opeens een twee uur later. Dat vind ik prachtig inspirerende gesprekken.

Wat doe je verder nog?

Ik houd van elektronische muziek, bordspellen, films, games, wandelen en ik heb een klein buscampertje waar ik dwaze avonturen mee beleef. Momenteel speel ik al een jaar met een vaste groep het RPG bordspel Gloomhaven, wat ontzettend tof en uitdagend is. Ik verdiep me in klimaatverandering door hierover boeken te lezen, cursussen te volgen en documentaires te kijken. En ik mag graag kringloopwinkels en tuincentra afstruinen voor unieke vondsten en meer kamerplanten dan redelijkerwijs in mijn huis passen.

Wat is je levensmotto?

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.