Volg ons

Ons team  /  Installateurs  / Theo Vreugdenhil

Theo Vreugdenhil


Wie ben je?

Ik ben Theo Vreugdenhil, ik woon met mijn gezin in Nieuwegein en ik zit inmiddels zo’n 5 jaar in het zonnepanelen vak.

Wat doe je verder nog met je leven?

Drie dagen in de week week geef ik leiding aan een multiculturele geloofsgemeenschap (www.cross-culture-nieuwegein.nl), en de rest van mijn tijd installeer ik zonnepanelen en geef ik leiding aan een sociale onderneming: www.stekup.nl. Daar coach ik vluchtelingen in het starten van een eigen bedrijf. Het pastorale en sociale werk geeft veel voldoening maar is soms ook best intens, je hoort veel sores. Vluchtelingen van wie de families uiteengerukt zijn, schulden, worstelen met cultuur en taal… Soms ben ik wel even toe aan ‘een dag met de ladder’. De afwisseling bevalt me. Verder ga ik als het waait graag kitesurfen, of maak ik muziek.

theo vreugdenhil
Wie of wat inspireert je?

Personen die radicaal anders durven denken en leven en zo een rolmodel worden in hun tijd. Mijn grootste inspiratie? Jezus. Een man die alles (zelfs zijn eigen leven) voor anderen overhad, en op geniale, goddelijke, wijze mensen inspireerde om anders naar het leven te gaan kijken. Vanuit Liefde, genade en compassie met anderen.

Woon je zelf in een Groenpand? Waarom wel/niet?

Na vijf jaar wonen in de woongroep ‘Huize Humus’ (www.huizehumus.nl), wonen we nu in een grotere woongemeenschap: Gemeenschappelijk Wonen Nieuwegein (www.gwnieuwegein.nl). Het is een plek waar we een bewuste en alternatieve gemeenschap vormen waarmee we kleur willen geven aan de wijk. Verder doen we aan ‘dumpster diven’. Zo leven we van weggegooid voedsel (meestal vanwege houdbaarheidsdata). En natuurlijk liggen er er prachtig zonnesysteem van 12 zonnepanelen op ons dak waarmee we in onze eigen energiebehoefte kunnen zien en ook onze elektrische auto mee kunnen opladen. Gelukkig is onze wijk aangesloten op stadswarmte en zijn we dus al van het gas af.