Volg ons

Ons team  /  Installateurs  / Uriël Lobbrecht

Uriël Lobbrecht


Waar kom je vandaan?

Ik kom oorspronkelijk uit het oosten des lands, Didam. Jongste van zes kinderen en opgevoed met veel liefde voor de natuur en zelfredzaamheid (moestuinieren, klussen e.d.). Naar school gegaan in Arnhem en voor de studie (milieu-maatschappij) naar Utrecht vertrokken. Waar ik met veel plezier nog steeds woon.

Waarom werk je bij Groenpand?

Tijdens de studie merkte ik al dat ik graag met de handen én het hoofd werk. Zonnepanelen installeren vraagt dan ook van beide wat. Via vrienden ben ik bij Groenpand terecht gekomen. Ik vind dat er een hele fijne werksfeer bestaat, men daadwerkelijk betrokken is bij het verduurzamen/vergroenen van Nederland vanuit een idealistisch perspectief. Het is een leerzame plek en je bent betrokken bij een groeiende onderneming.

uriël lobbrecht
Wie of wat inspireert je?

Iets bouwen/iets maken geeft veel voldoening. Naast zonnepanelen breng ik vloer- en zolderisolatie aan. Ik vind het leuk om elke dag weer bij iemand thuis te komen met een heldere opdracht waar je aan het eind van de dag met een voldaan gevoel weer de mensen blij hebt gemaakt, en daarmee een bijdrage hebt geleverd aan een groene toekomst.

Tijdens de studie heb ik deelgenomen aan het opbouwen van de Daktuin op de Uithof. Dit heeft mij enorm geïnspireerd om heel concreet met het thema milieu en duurzame stedelijke ontwikkeling bezig te zijn.

Personen die mij over het algemeen inspireren zijn Jacques Yves Cousteau, wiens onderzee docu's ik als klein kind oneindig vaak naar kon kijken en sir David Attenborough, wiens hele werk mij mateloos boeit. Maar ook schrijvers als Goulson, Fry, KIngsnorth, Pratchett, Klein en Harari. Die over soms moeilijke thema's erg begrijpelijk en vol humor kunnen vertellen.

Wat doe je verder nog?

Tot rust komen doe ik niet door op de bank te hangen maar ook dan ben ik graag met de handen bezig. Momenteel druk met het bouwen van een Tiny House, die ik samen met mijn vriendin en vier katten wil gaan bewonen tegen het einde van het jaar 2021. Met veel plezier probeer ik zo veel mogelijk hergebruik van (bouw)materialen te realiseren. Houtbewerking (ambachtelijke meubelmakerij) is mijn voornaamste vrije tijdsbesteding en dat geeft juist veel rust om met aandacht met hout te kunnen werken.

Wat is je favoriete boek?

Een aantal boeken die zeker tot mijn favorieten lijstje behoren zijn: 'a short history of nearly everything' van Bill Bryson, 'Misschien wisten zij toch alles' van Toon Tellegen, 'Good Omens' van Gaiman en Pratchett. 'A buzz in the meadow' van Goulson, de reeks van Harari over de geschiedenis en toekomst van de mensheid en 'The uninhabitable earth' van Wells.