Volg ons

Bedrijven op Lage Weide: 
Plan nu je Energiescan in

Heeft jouw kantoorpand al energielabel C?


Per 1 januari 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of beter hebben om nog te mogen worden gebruikt als kantoor. Om elk bedrijf op Lage Weide te helpen op tijd aan deze eis te voldoen, biedt Groenpand de Energiescan aan. Tijdens deze afspraak kijken we samen naar het huidige energieverbruik, energiebesparende mogelijkheden en energieopwekkende maatregelen.


Plan je energiescan ❯

De Energiescan was tot en met december 2023 gratis voor bedrijven op Lage Weide. Heb je achter het net gevist? Dan kun je alsnog een Energiescan tegen betaling met ons inplannen.


Energielabel C in 2023

In het Bouwbesluit 2012 is opgenomen dat elk kantoorpand per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben. Dat betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Op de Wie is Groenpand? kun je alle details vinden. In het Bouwbesluit staan voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu voor gebouwen opgenomen. Dat is belangrijk, om ervoor te zorgen dat gebouwen in Nederland degelijk en toekomstbestendig zijn. Voor gebouweigenaren kan dit natuurlijk wel gevolgen hebben, bijvoorbeeld als je gebouw op dit moment een te hoog energieverbruik heeft. Zorg ervoor dat je op tijd de juiste stappen zet om te voldoen aan de nieuwe eis. Groenpand wil je hierbij helpen.


Wie is Groenpand?

Groenpand is in januari 2021 verhuisd naar Lage Weide (Zonnebaan 36) en gespecialiseerd in het verduurzamen van panden, particulier en zakelijk. We leveren energie-advies en duurzame installaties waaronder zonnepanelen, warmtepompen, groendaken, laadpalen en isolatie. Ook voorzien we particulieren en bedrijven van groene stroom en gas. Alles wat nodig is om elk pand zo energieneutraal mogelijk te maken.

Groenpand gelooft in duurzaam ondernemen. In plaats van energie slurpen en verspillen, kunnen onze panden energie besparen en opwekken. Zo kunnen wij als bedrijven onderdeel zijn van een groene toekomst. Bovendien behalen duurzame investeringen, zeker gezien de hoge energieprijzen van het moment, een zeer hoog rendement. De terugverdientijd is korter dan ooit en de kostenbesparing op de energierekening is direct.


groenpand team

Energiescan voor jouw bedrijf op Lage Weide

Met de invoer van de energielabel C eis is het nog urgenter geworden om je energieverbruik te verlagen. Maar waar moet je beginnen? Waar valt de grootste winst te behalen? En hoe ziet het kosten(besparings)plaatje er dan uit?

Groenpand biedt voor alle bedrijven op Lage Weide de Energiescan aan. Hiermee krijg je inzicht in je energieverbruik en in de concrete stappen die er gezet kunnen worden om je pand energie-efficiënter te maken.

De Energiescan behandelt drie onderdelen:

 Je energieverbruik: wat zijn je grootverbruikers en sluipverbruikers? Wat is je totale jaarlijkse energieverbruik en uit welke onderdelen bestaat dit?

 Energiebesparende mogelijkheden: wat zijn de gebieden waar we het verbruik kunnen terugbrengen, bijvoorbeeld door zuinigere alternatieven, slimme aansturing of door simpelweg overbodige energieslurpers te verwijderen?

 Energieopwekkende maatregelen: is jouw pand geschikt voor zonnepanelen, een PVT-systeem of een warmtepompinstallatie?

Na de Energiescan weet je precies welke concrete stappen je kunt zetten om je energielabel te verbeteren. Vanaf hier kun je het zelf oppakken, maar wij kunnen je ook helpen om de benodigde verbeteringen te realiseren. We hebben de kennis en kunde allemaal in zelf huis.