Volg ons

Zonnepanelen op het dak bij Sociale huurwoningen in Amersfoort

In Amersfoort ligt het Soesterkwartier. Bij sommigen beter bekend als de Bloemenbuurt. De wijk werd vroeger voornamelijk bewoond door arbeiders van de wagenwerkplaats van het spoor, vlak naast de wijk. Tegenwoordig worden de meeste woningen in de wijk beheerd door woningcorporatie Portaal en dienen de meeste huizen als sociale huurwoning. Het is een hechte en levendige wijk. Het eigen karakter van de buurt wordt vooral door haar eigen inwoners ingekleurd. Ook Groenpand voelt zich ondertussen aardig thuis in het Soesterkwartier.

Omdat de woningen aan een update toe waren besloot woningcorporatie Portaal samen te gaan werken met verschillende partijen. Uniek bij de aanpak is dat de bewoners zélf mogen kiezen wat voor aanpassingen zij aan de woning willen laten uitvoeren. De keuze loopt uiteen van bijvoorbeeld vloerisolatie tot een nieuw dakraam en dus ook zonnepanelen. Daar tegenover staat wel een lichte huurverhoging. De zonnepanelen zorgen per maand netto voor een besparing op de energierekening waarmee de huurverhogingen door andere ingrepen aan de woning kunnen worden opgevangen. Het is dan ook niet gek dat de zonnepanelen de meest gekozen optie uit het pakket zijn.

Groenpand is nu zo’n 1,5 jaar bezig met het plaatsen van zonnepanelen in het Soesterkwartier. De teller staat ondertussen op meer dan 150 zonnepanelen systemen en er worden nog steeds installaties gepland. De installaties worden uitgevoerd door Henk en Freddie. Deze twee helden plaatsen vaak zelfs twee systemen per dag in de wijk!

150 daken met zonnepanelen binnen 1,5 jaar in één wijk valt natuurlijk wel op.

“In het begin moest ik heel erg wennen” vertelt een bewoner uit de wijk. “Niet om aan te zien vond ik het. Maar alles went en ondertussen horen de zonnepanelen ook een beetje bij deze buurt”. Het is natuurlijk niet voor niets dat Portaal deze optie aanbiedt: “Iedereen die ze heeft is blij omdat er echt wel geld mee wordt bespaard.”

Verkoopadviseur Rutger voegt daar aan toe: 'in het begin was het even wennen. Lang niet alle buurtbewoners waren er van overtuigd dat zonnepanelen zorgen voor een besparing op de energierekening. Daarom is het leuk om letterlijk te kunnen zien dat er veel mensen toch overstag zijn gegaan. Voor mij is het vooral fijn om veel resultaat in één buurt te kunnen boeken. Dat werkt aanstekelijk voor zowel de bewoners als voor mijzelf. Zij zijn tevreden met de besparingen en ik met het de verduurzaamde woningen'.

Ook interesse in verduurzaming van vastgoed of sociale huurwoningen? Bekijk onze zakelijke zonnepanelen pagina.

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Ook energie-onafhankelijk worden met zonnepanelen?

Vraag direct een offerte aan ❯


Zonnepanelen en groene stroom bij de Pallas Athene School in Ede