Volg ons

Aanbod /  Installaties  /  Zonnepanelen

Zonnepanelen op je bedrijfspand:

investeer in een mooie toekomst  


​Overweeg jij om zonnepanelen op je kantoor, bedrijfshal, school of VvE te laten plaatsen? Dat kunnen we bij Groenpand alleen maar toejuichen! Want met zakelijke zonnepanelen investeer jij in een mooie toekomst voor je bedrijf én voor de planeet. 


Ik wil graag zonnepanelen ❯

Voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf


zonnepanelen windmolen zon

1 Goed voor de planeet

Dankzij zonne-energie hoeven we geen kolen of gas meer te verbranden. Hierdoor stoten we minder roet, fijnstof en CO2 uit. Beter voor het klimaat, het milieu en onze gezondheid.


2 Bespaar op energiekosten

Met zonnepanelen op je bedrijfspand wek je zelf je groene stroom op. Hierdoor bespaar je vanaf de eerste maand nadat je zonnepanelen zijn geïnstalleerd op je elektriciteitskosten. 

zonnepanelen luchtfoto

3 Eigen zonnestroom

Als zonnepanelen hebt, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers. Hierdoor hoef je je ook minder zorgen te maken over stijgende energieprijzen.

Wat kosten zonnepanelen voor je bedrijf?

De kosten van zonnepanelen voor je bedrijf bedragen gemiddeld €300 per paneel inclusief installatie. De vuistregel is dat je per 2 m² één zonnepaneel kwijt kunt. Een rekenvoorbeeld: per 100 m² dakoppervlak kunnen er 50 zonnepanelen geplaatst worden. Vijftig zonnepanelen maal €300 is dus €15.000,- per 100 m² dak. 

Je investering heb je vaak binnen 3 tot 6 jaar terugverdiend. Wetende dat zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, heb jij voor de komende tientallen jaren een heel lage energierekening. Tel de terugleververgoeding op bij de besparing op de energierekening en dan loopt je financieel rendement op tot wel 19,5%!

Wij kunnen je helpen met de juiste financiering voor jouw situatie, zodat jij ook zo snel mogelijk kunt profiteren van zakelijke pv panelen.

"In onze kantine hangt een monitor waarop je live de stroomopwek van de zonnepanelen ziet. Het is het gesprek van de dag!"

 - Groenpand klant

Subsidie en btw-aftrek voor zakelijke zonnepanelen 

Met zonnepanelen op jouw dak breng jij de duurzame energietransitie verder. Dat mag beloond worden! Daarom voorziet de RVO subsidies voor de aankoop van zakelijke zonnepanelen, zoals de ISDE subsidie  (bedrijven met een aansluiting tot 3x80 A) en de SDE++ subsidie  (bedrijven met een aansluiting groter dan 3x80 A).

Er zijn ook verschillende fiscale aftrekregelingen, zoals KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), MIA  (milieu-investeringsaftrek) en EIA  (energie-investeringsafstrek). Verder kan het ook interessant zijn om af te schrijven op bedrijfshulpmiddelen (VAMIL). 

Wij vertellen je met plezier over welke financiële voordelen volgens ons het best bij jouw situatie passen. 


Groenpand ontzorgt je van A tot Z

Elk pand heeft een ander energieverbruik en elk gebouw heeft unieke elementen. Bij Groenpand brengen we jouw situatie in kaart en denken actief met je mee. Onze waarden zijn bij elke samenwerking hetzelfde. Open communicatie, persoonlijk advies en een professionele aanpak tijdens het hele proces. Zo zorgen we dat jij 100% gerust kunt kiezen voor zonnestroom.

  

1. Schouw op locatie

Wij komen bij je langs om je behoeftes te bespreken en lopen jouw energienota langs. We bekijken ook je energie- aansluiting en letten hierbij op de grootte en selectiviteit.

  

2. Constructieberekening

Voor we de offerte versturen, dient een externe dakconstructeur een constructieberekening uit te voeren. Desgewenst kunnen wij je hiervoor doorverwijzen naar een betrouwbare partij.

  

3. Offerte & advies

Op basis van de schouw, de constructieberekening en de huidige en toekomstige behoeftes, stellen we een persoonlijke offerte op. Hierin beschrijven we ook de terugverdientijd, subsidies, financieringsopties en de mogelijkheid om te salderen.

  

4. Plaatsing 

Na jouw akkoord op de offerte, komen onze installateurs de panelen binnen +/- 8 weken installeren. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen op je bedrijfspand, duurt de plaatsing meestal 1 tot 2 weken (reken ongeveer 1 week voor 100 panelen).

  

5. Scope 12 keuring  

Een scope 12 keuring is een inspectie van de hele PV installatie voor o.a. brandveiligheid en elektrische risico’s. Deze wordt uitgevoerd samen met een onafhankelijke SCIOS- gecertificeerde inspecteur en is nodig voor de verzekering.

 

6. Oplevering 

Nadat de keuring is afgerond, komt een Groenpand expert bij je langs om je gloednieuwe zonnesysteem volledig toe te lichten. Gefeliciteerd, vanaf nu kan jij genieten van je eigen groene stroom én een lagere energiefactuur!

 Loop jij ook warm voor zonnestroom?

Heb jij interesse om zonnepanelen op je bedrijfspand te laten plaatsen door Groenpand? Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan! Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan. Zet vandaag al de eerste stap en profiteer snel van zonnestroom.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@groenpand.nl of bel ons op 085 401 19 12.

Projecten waar we trots op zijn

zonnepanelen op plat dak appartementencomplex
Zonnepanelen op plat dak wooncomplex in Deventer

Voor elke bewoner zonnepanelen, in totaal dus 430. Dat is het aantal panelen Groenpand op een wooncomplex in Deventer mocht installeren, in opdracht van SW Vastgoedverbetering. Een mooie puzzel, vertelt onze projectleider Tristan.

zonnepanelen op schooldak
 Zonnepanelen op dak schoolgebouw Pallas Athene

Op het dak van het Pallas Athene College in Ede installeerde Groenpand 463 zonnepanelen, genoeg voor zo'n 30 huishoudens. De panelen zijn voor de school een stap richting verdere verduurzaming van het schoolgebouw en het betrekken van leerlingen hierbij.

zijaanzicht vanuit de lucht van zonnepanelen op dak van een vve in leidsche rijn in utrecht
Zonnepanelen voor een VVE in Leidsche Rijn
In de wijk Leidsche Rijn in Utrecht realiseerden we in samenwerking met een VVE 185 zonnepanelen op het dak van appartementencomplex U-RBN.
“Wij combineren onze zonnepanelen met dynamische laadpalen. Nu rijden onze elektrische auto’s op onze eigen zonnestroom!”  

Veelgestelde vragen over zakelijke zonnepanelen


Je pand nog meer vergroenen?