Volg ons

Ons team   /   Ondersteuning   / Maria Goddijn

Maria Goddijn


Wie ben je?

Mijn naam is Maria Goddijn en sinds medio 2017 vervul ik de functie van Office Manager bij Groenpand. Na mijn propedeuse te hebben gehaald in de psychologie, 10 jaar in de commerciële sector te hebben gewerkt voor onder andere een opleidingsinstituut en recruitment agency, en ook nog ruim 3 jaar met mijn eigen bedrijf op het gebied van communicatie en sales oplossingen actief te zijn geweest was het tijd. Het was tijd om een nieuwe stap in mijn leven te maken. Dit had alles te maken met mijn wens om te werken met een team waar ik mij echt thuis kan voelen – een bedrijf waarvan de idealen en visie goed bij mij als mens aansluiten.

Waarom werk je bij Groenpand?

Mijn wens om te werken in een team, op een plek waar ik mij thuis voel en waar ik honderd procent achter het gezamenlijke doel kan staan, heb ik gerealiseerd door in dienst te treden bij Groenpand. Ik wil graag werken met een vooruitstrevend, groen, duurzaam en sociaal bedrijf – waar winst niet op de eerste plek staat, maar de werknemers en het doel om Nederland te verduurzamen door van de grijze energie af te stappen. Hierdoor kan ook ik bij dragen aan een nieuwe en duurzame wereld.

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan je werk? Wat maakt jou succesvol in je werk?

Nu kan ik eindeloos door schrijven over wat ik leuk vind aan mijn werk dus dan eerst maar het minder leuke aspect. Vast voor meerdere van ons herkenbaar. Dat is voornamelijk de belastingaangifte doen. En nee, ze maken het er niet altijd makkelijker op ???? Maar er zijn genoeg leuke taken om de balans op te maken en te concluderen dat ik leuk werk heb. Eigenlijk zijn de combinatie van fijne mensen en de vrijheid die ik krijg om mijn taken te vervullen de aanjager om mijn werk succesvol en met voldoening te vervullen.

Wat maakt jou tot wie je bent?

Ja, wat maakt mij tot wie ik nu ben? Van huis uit heb ik veel stof tot nadenken mee gekregen, onder anderen om goed te zijn voor iedereen die ik ontmoet en de wereld om mij heen. Luidruchtige en agressieve mensen te vermijden. Dat iedereen die ik ontmoet mij iets nieuws kan vertellen of leren en dat als je denkt dat het gras elders groener is ik vooral eens moet gaan onderzoeken of dat werkelijk zo is en zo ja waarom. Verder heb ik geleerd dat als iets je interesseert en fascineert daar vast een goede reden voor is.

Wat is je favoriete Groenpand ervaring tot nu toe?

Het teamuitje van afgelopen zomer is wel mijn leukste ervaring. Hierbij organiseerden we een BBQ bij onze collega Peter. Ik mocht die dag zelfs even het dak op om de zojuist geïnstalleerde zonnepanelen te bewonderen. Het samen zijn met het Groenpand team, de bijdrage van Groenpand in den levende lijve ondervinden en de heerlijke BBQ vol met gezelligheid maakten het die dag een topdag!

Wie of wat inspireert je?

Mijn ouders inspireren mij nog iedere dag, mijn vader is helaas niet meer onder ons maar hij was een bijzondere getalenteerde psychiater die oa samen met Amnesty int. etnische minderheden behandelde in hun moedertaal. Mijn moeder, omdat ze ondanks haar positie in het ziekenhuis durfde te kiezen voor fulltime moederschap.

Eigenlijk nu ik hier zo over na denk word ik door veel dingen en mensen dagelijks geïnspireerd. IJmert, Joren en mijn collega’s omdat ze niet gingen afwachten tot iemand anders het grijze energie probleem ging aanpakken. Mijn vriendin Evi die van haar grootste valkuil en kwetsbaarheid nu haar werk en grootste kracht heeft gemaakt. De natuur in al haar schoonheid en kracht is er ook een om te benoemen… Goed je merkt het al inspiratie in overvloed.

Woon je zelf in een Groenpand? Waarom wel/niet?

Ik woon nog niet in een Groenpand. Maar mijn man-mens en ik hebben het wel met enige regelmaat over ons toekomstig Groenpand. Misschien wordt dat wel een ‘tinyhouse’ of een doe-het-zelf project met zonnepanelen en een warmtepomp. Op dit moment huur ik nog particulier in het prachtige Houten waar ik ontzettend geniet van de groene omgeving.

Wat doe je verder nog met je leven?

Iedere dag begint met een yoga-sessie. Dat is een van de activiteiten waar ik voldoening uit haal. Eigenlijk probeer ik zo veel mogelijk dingen te doen waar ik voldoening en geluk uit haal. Zo ga ik regelmatig langs bij mijn oma voor het plezier en de leuke gesprekken die ik met haar heb. Daarnaast geniet ik graag met vrienden, familie en man-mens. Ik ga er ook graag op uit om vrijwilligerswerk te doen. O ja, en niet te vergeten, doe ik ook nog regelmatig aan activiteiten als wassen, strijken, stofzuigen, koken, schoonmaken, hardlopen, steppen met de buurvrouw Sev en lachen in en om mijn leven.

Uiteindelijk is het leven voor mijn gevoel een groot experiment waarin we goed voor onszelf moeten zorgen zodat we goed voor anderen kunnen zijn.