Groene stroom en gas

Duurzame energie bij jou uit de buurt


Energiebesparing en het opwekken van eigen energie staan voorop in het vergroenen van je pand. Om de rest van je energieverbruik ook te verduurzamen, biedt Groenpand duurzaam opgewekte energie aan: zonnestroom en Nederlandse wind. Een groot deel van onze stroom wordt opgewekt door zonnepanelen die wij zelf hebben geïnstalleerd op de daken van onze klanten. 

Overstappen naar duurzame energie

Bekijk hier onze actuele tarieven.

Ontmoet onze expert
Renate

groenpand energie expert renate harmanny

“Veel van onze energieklanten hebben al zonnepanelen of een warmtepomp van Groenpand. Maar ook als je nog niet zo ver bent is groene energie een hele laagdrempelige manier om te beginnen met het verduurzamen van je huis.”

3 Redenen om over te stappen op groene stroom en gas

Als je door ons de overstap laat regelen krijg je daar drie zaken voor terug die je bij de meeste andere energieleveranciers niet kunt krijgen:


infrarood scanner

1 Wij helpen je écht besparen op je energierekening

Hoe lager je verbruik, hoe lager je energierekening. Je krijgt bij ons advies op maat, tips en tricks voor het besparen van energie en korting van honderden euro’s op onze bespaardiensten, zoals de installatie van zonnepanelen of vloerisolatie.

vriendelijke klantenservice medewerkster

2 Persoonlijk contact met onze klantenservice

Bij ons ben je geen nummertje. Wij hebben geen grote klantenservice afdelingen waar je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Bel je naar Groenpand Energie, dan krijg je echte mensen aan de lijn die je echt verder kunnen helpen.

zonlicht schijnt door blaadjes

3 Lokaal opgewekte, duurzame elektriciteit en gas

Onze wind- en zonne-energie komt uit Nederland en België. Een deel daarvan wordt opgewekt door onze eigen klanten en teruggeleverd aan Groenpand. Zo voorzien we samen in de energie die nodig is.

In 2020 zijn LEON Zeewolde en Groenpand Energie samengegaan. LEON Zeewolde is in 2012 opgericht om groene stroom en gas te leveren aan inwoners van Zeewolde. Sinds 2020 worden de activiteiten van LEON Zeewolde uitgevoerd door Groenpand Energie.

Meer informatie


Duurzame bronnen

Groenpand gelooft dat alle energie uiteindelijk uit hernieuwbare en lokale bronnen moet komen. Daarom wordt door ons alleen zonnestroom uit de regio (Nederland, Duitsland en België) en windenergie uit Nederland geleverd. 
Iedere energieleverancier geeft een stroometiket af. In het stroometiket kun je zien uit welke duurzame bronnen de geleverde stroom afkomstig is. Dit wordt elk jaar begin mei gepubliceerd over het voorgaande jaar. Ons stroometiket vind je hier.

Onze visie op duurzame bronnen

Groenpand gelooft dat er uiteindelijk een gezonde mix moet ontstaan van duurzame bronnen voor energie in Nederland, liefst zoveel mogelijk uit lokale bronnen. Op dit moment lijkt het niet realistisch te verwachten dat alle stroom in de toekomst bestaat uit zonne-energie of wind-energie. Beide zijn niet altijd beschikbaar, en we hebben nog steeds geen goede manier om energie langdurig en betaalbaar op te slaan. Daarom moeten we blijven zoeken naar andere duurzame bronnen. Bijvoorbeeld aardwarmte (geothermie), waterkracht en mogelijk zijn er andere bronnen van hernieuwbare energie die we nu nog over het hoofd zien. We moeten ons dus blijven ontwikkelen.


Windenergie

Windmolens dragen sterk bij aan meer duurzame energie. Op dit moment komt bijna 5% van de Nederlandse elektriciteit uit wind. Met jouw steun erbij kan dat groeien naar 25%.​


windmolens langs de waterkant
zonnepanelen met blauwe lucht

Zonne-energie

In Nederland is nog te weinig aanbod van zonnestroom. Groenpand koopt de reststroom van mensen die met ons zonnepanelen hebben geïnstalleerd en een overschot hebben. Daarnaast haalt Groenpand zonnestroom uit België en Duitsland, omdat er in Nederland tekorten zijn.​


Garanties van oorsprong

De stroom uit je stopcontact komt binnen via het elektriciteitsnetwerk. Er kan niet vanaf ieder wind- of zonpark een aparte kabel door heel Nederland naar alle panden gelegd worden. Het is daarom noodzakelijk om met een certificatensysteem te werken. In Nederland worden de certificaten uitgegeven door CertiQ, onderdeel van het netwerkbedrijf Tennet. Deze “Garanties van Oorsprong” die CertiQ elektronisch verstrekt, zijn het bewijs dat energie duurzaam is opgewekt. Als Groenpand je zonnestroom of Nederlandse wind levert, staat daar altijd zo’n certificaat tegenover.

Hans van der Mey 

Giessenburg

​  “Wij hebben in de jaren ’90 een houten huis gebouwd. Door de goede isolatie hebben we weinig stookkosten. Wel hadden we een behoorlijke elektriciteitsrekening. Door de installatie van 23 zonnepanelen blijft de elektriciteitsmeter in de zomer nu stil staan, maar in de winter neem ik nog wel elektriciteit af. Dit restje neem ik via Groenpand af. Door nog meer te besparen in huis hoop ik uiteindelijk €0,- op de rekening te krijgen.”

 Energieverbruik: 6000 kWh en 1500 m3 gas

 Zelf opgewekt met 23 zonnepanelen: 5000 kWh

 Maandelijkse energierekening €133,-

 Volgende bespaardoel: gloeilampen huiskamer vervangen door led-lampen Energieverbruik: 35.000 kWh elektriciteit & 3000 m3 gas

 Maandelijkse energierekening: €784,-

 Volgende bespaardoel: energiezuinige koeling

Anneke Klompenmaker 

Croissanterie / Pizzeria De Dis (Terschelling)

“De ovens waar we de pizza’s in bakken, gebruiken veel elektriciteit. Hier verdienen we wel ons brood mee, dus kunnen we ze er niet zomaar uitgooien. Om onze zaak toch meer duurzaam te maken, nemen we via Groenpand nu Nederlandse windenergie af. In de toekomst willen we ook echt gaan besparen en misschien zelf energie opwekken met eigenzonnepanelen.”


Projecten waar we trots op zijn

zonnepanelen op schooldak
Zonnepanelen op dak schoolgebouw Pallas Athene

Op het dak van het Pallas Athene College in Ede installeerde Groenpand 463 zonnepanelen, genoeg voor zo'n 30 huishoudens. De panelen zijn voor de school een stap richting verdere verduurzaming van het schoolgebouw en het betrekken van leerlingen hierbij.

zonnepanelen op dak van karakteristieke vrijstaande woning naast het water
Zonnepanelen en groene stroom voor een gastenverblijf

In de gemeente De Ronde Venen organiseerde Groenpand voor de tweede keer een succesvolle groepsaankoop voor zonnepanelen. Verkoopadviseur Eline blikt terug op een installatie die deel uitmaakte van de actie.

zonnepanelen op dak van twee tussenwoningen
Zonnepanelen, warmtepomp en groene stroom in Lunetten

In de Utrechtse wijk Lunetten installeerde Groenpand zonnepanelen en een warmtepomp bij Nineke en haar buren. Ook haar groene stroom neemt Nineke via Groenpand af.

Veelgestelde vragen over groene stroom en gas


Andere producten