Volg ons

Begrippen /  Duurzaamheid

Duurzaamheid


Duurzaamheid is meer dan alleen klimaatverandering tegengaan of de overstap van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie

Duurzaamheid betekent voor ons ook dat we de lokale biodiversiteit stimuleren, dat we verantwoord met water omgaan en dat de gebruikte materialen niet giftig zijn en liefst juist biologisch afbreekbaar.

We nemen in ons Energiescan advies ook mee of er zuinig met grondstoffen wordt omgesprongen, dus adviseren we vaak lichtgewicht materialen. 

Daarnaast letten we op de mogelijkheden voor hergebruik: oplossingen die demontabel zijn hebben de voorkeur voor materialen die nooit meer gerecycled gaan worden. Daarom heeft bijvoorbeeld het gebruik van isolatiefolie onder de vloer (zoals Tonzon of Isobooster) onze voorkeur boven PUR in de kruipruimte. Beide isoleren prima, maar de eerste is zeer lichtgewicht en kan weer verwijderd worden en hergebruikt, de tweede zorgt ervoor dat de andere materialen in de kruipruimte, zoals baksteen of hout ook niet meer hergebruikt kunnen worden. 

Ook geven we de voorkeur aan materialen die CO₂ opslaan (zoals hout), in plaats van materialen waarvan de productie CO₂ uitstoot (zoals beton). Daarom adviseren we vaak het gebruik van biobased materialen

Het begrip duurzaamheid is in ontwikkeling, er is steeds meer mogelijk. Wij houden de ontwikkelingen in de gaten en geven jou het meest duurzame advies.