Volg ons

Ons team  /  Bedrijfsleiding  / Nineke Folbert

Nineke Folbert


Wie ben je?

Mijn naam is Nineke Folbert, geboren in 1982. Moeder van Aron en Hidde en opgegroeid in Twente.
In 2005 verhuisde ik naar Utrecht om Social Work te gaan studeren en later rondde ik de opleiding Management in de zorg af. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om me te ontwikkelen als professional. 

Duurzaamheid was tot 2012 niet echt een thema in mijn leven. Het kijken van de documentaire ‘Before the flood' veranderde dit. Ik werd me bewust van mijn onbewustheid over de impact van ons leven op de natuur. Ik besloot om me te verdiepen en wilde mijn eigen energie inzetten om bij te dragen aan bewustwording bij mensen.

Waarom werk je bij Groenpand?

Groenpand legde in 2012 panelen op mijn dak. Ik kende Joren en vertrouwde er volledig op dat zijn kennis en gedrevenheid om echt te verduurzamen een goede combinatie was naar wat ik zocht om mijn eigen huis te verduurzamen. 
In 2020, nadat ik twee jaar in Zweden had gewoond met mijn gezin, durfde ik een open sollicitatie te sturen naar Groenpand om ook mijn steentje bij te kunnen dragen om anderen te helpen met verduurzamen. 
Inmiddels werk ik langer dan drie jaar bij Groenpand en weet ik nog veel beter waarom ik bij Groenpand werk. De missie en visie van Groenpand zijn puur en met regelmaat hard werken, maar altijd met mensen om me heen met net zoveel overgave om duurzame installaties af te leveren bij onze klanten. Een win-win voor zowel mens als natuur. Ik ben onverminderd trots op wat we bereiken met elkaar.

nineke folbert
Wie of wat inspireert je?

De natuur. De grootsheid van de bergen, gletsjers, de zee of een goede onweersbui. En dan wil ik eigenlijk zo graag dat vele generaties hiervan kunnen blijven genieten. 

Wat doe je verder nog?

Het belangrijkste zijn mijn geliefden. Het maakt me eigenlijk niet uit wat we doen; een spel, een boek (Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman; aanrader), een klusje, de duinen in of verdwalen we in een stad. Ik laat me graag verrassen.