Volg ons

Ons team / Bedrijfsleiding / Peter Zomer

Peter Zomer


Peter is Directeur Woonhuizen. Door een geleidelijke groei binnen het bedrijf vanuit de positie projectleider is hij een hands-on en inhoudelijk betrokken leider voor het team. Veel van zijn activiteiten zijn nog specifiek gericht op inkoop, planning en werkvoorbereiding. Opgegroeid als zoon van een campinghouder is praktisch ondernemerschap hem niet vreemd.

Wie ben je?

Peter Zomer is mijn naam en ik ben geboren in het oosten van het land. Ik ben getrouwd met mijn lieve, slimme en stoere vrouw Domenique. Samen hebben we 3 kinderen. We wonen met veel plezier in het landelijke Westbroek.

Vanuit Hardenberg ben ik naar Utrecht gekomen voor de studie Biologie. In 2012 heb ik deze afgerond door middel van een master ‘Ecologie en beheer van natuurlijke bronnen’. Aangezien ik pro-actief en hard aan de slag wilde voor duurzaamheid heb ik vervolgens mijn draai bij Groenpand gevonden.

peter zomer
Waarom werk ik nog meer bij Groenpand?

Naast het praktisch en actief bezig zijn, ben ik ook een idealist voor de duurzaamheid van onze planeet. Graag houd ik me hier dag tot dag mee bezig. Werken bij Groenpand biedt deze kans. Daarbij is het werken in een energiek en gezellig team een grote bonus!

Woon je zelf in een groenpand?

Wij doen ons best. Onze koopwoning in Westbroek heeft zonnepanelen en sinds kort een geïsoleerde vloer. We verwarmen deze deels door gebruik van infraroodpanelen. Om een beetje voor de lokale natuur te zorgen proberen we onze tuin daarnaast groen en bloemrijk te houden. Ook hoop ik via een bijdrage aan de Werkgroep biodiversiteit Westbroek de leefomgeving groen te houden.

Wat vind je leuk / minder leuk aan je werk?

Leuk aan mijn werk is de variëteit in klussen en mensen die ik mag tegenkomen. Werken voor een betere wereld wordt daarmee heel praktisch en persoonlijk. Daarnaast heb ik bij Groenpand altijd veel en snel mogen leren, bijvoorbeeld binnen praktische productkennis als wel in professionele vaardigheden.

Minder leuk is dat mijn baan is geboren uit een probleem. Massaal (fossiele) energie gebruiken blijft aanwezig in deze wereld en kleine stapjes helpen, maar de grootte van de uitdaging kan overweldigend zijn.

Wat doe je verder nog met je leven?

Werk en jonge kinderen vullen een groot deel van mijn tijd. Ik ben groot fan van familietijd, wandelen of anderszins tijd doorbrengen in de natuur. Hiernaast lees ik daarnaast klassieke literatuur. Buiten mijn werk ben ik actief in de organisatie van de jaarlijkse studiedag van de Vereniging van Tropische Bossen (VTB), de werkgroep biodiversiteit Westbroek en leid ik momenteel een verbouwing van de lokale speeltuin.