Ons team  /  Bedrijfsleiding  / Mike Geytenbeek

Mike Geytenbeek


Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Hilversum en heb daar de eerste 25 jaar van mijn leven met plezier gewoond. Binnen het Gooi ben ik van origine marketing geschoold en kwam ik aan het einde van mijn periode in Hilversum in aanraking met het begrip Duurzaamheid waarna ik hierin een studie ben gaan volgen. Inmiddels ben ik iets noordelijker gaan zitten en heb ik, tezamen met mijn vrouw, een huis gekocht in het altijd zonnige Lelystad waar we bezig zijn met het verbouwen van ons huis tot een echt Groen Pand.

Waarom werk je bij Groenpand?

Duurzaamheid is een breed begrip en daar valt steeds meer onder. Dus binnen de afkadering dat ik in de duurzame branche wilde blijven, bleef de keuze reuze. Dan ga je op zoek naar een bedrijf met dezelfde kernwaardes, visies en idealen, deze vond ik bij Groenpand.

mike geytenbeek

Het is nog steeds machtig mooi om te zien dat een ieder, vanuit intrinsieke motivatie, zich inspant voor onze bepleisterde planeet. Dat we niet alleen zonnepanelen plaatsen, maar ook letten op hoe die zo milieuvriendelijk mogelijk vervaardigd kunnen worden. Dat we alle producten bij de lunch, biologisch & lokaal afnemen en dat we zelf ook in een echt groenpand zitten. Waanzinnig om te letten op de hele keten in deze branche en heerlijk dat dat bij iedereen breed gedragen is.

Wie of wat inspireert je?

Ik kan enorm genieten van het vroegere vakmanschap van Frank Sinatra en de manier hoe hij absurde hoogtes bereikt heeft en het er simpel uit deed laten zien. Daarnaast kan ik, vanuit mijn marketing point-of-view, echt opkijken naar iemand als Seth Godín (bekend van "The Purple Cow" en TED-Talks), door zijn zienswijze en duidelijk presentatietalent. Maar bovenal kan ik ontzettend geïnspireerd worden door een aantal van de Nederlandse voorvechters van duurzaamheid; Jan Rotmans, Irene Bruines & Arash Aazami

Wat doe je verder nog?

Ik squash heel graag en ik heb duurzaamheid als hobby. Daar schrijf ik regelmatig een column over. Daarnaast ben ik een van de initiatiefnemers/bedenkers van "De Groene Rotonde" & "De zelfopwekkende, groene speeltuin" waarmee we genomineerd zijn binnen de Vernieuwende Innovatie Prijs (VIP) & maken we iedere maand de Groene Morgen Podcast.

Van welke muziek word jij blij?

Ik heb een vrij brede muziekliefde. Zo kan ik genieten van de eerder genoemde Sinatra, maar ook Einaudi vind ik geweldig. Maar uiteindelijk is er maar één echt de allerbeste en dat is het nummer Your Latest Trick van de Dire Straits. Ik kan dit nummer niet luisteren met mijn ogen open, zodra de saxofoon het nummer inzet (of de bongo in de live versie) ben ik in de zevende hemel. Het is een nummer dat pas sinds een jaar of 3 in de top 2000 zit, maar wat mij betreft echt de allerbeste.

Voor de mensen die het nummer nog nooit gehoord hebben, zou ik eerst de album versie luisteren en daarna de live versie "On The Night Live"