Ons team / Advies & Verkoop / Daniël Kruit

Daniël Kruit


Wie ben je?

Ik ben Daniël Kruit, werkend als adviseur en relatiebeheerder van Groenpand. Vooral in Utrecht ben ik zeer actief om bij particulieren langs te gaan om uitleg te geven over de noodzaak en manieren om hun pand te verduurzamen. Zo beland ik vaak aan de keukentafel om helder uitleg te geven welke energiestromen er omgaan in huis. Daarnaast geef ik uitleg welke maatregelen we kunnen toepassen om het energieverbruik te verminderen én om de energie waar we niet aan ontkomen, zelf duurzaam op te wekken.

Waarom werk je bij Groenpand?

Groenpand en ik passen om meerdere redenen goed bij elkaar. Ik ben geboren en getogen in de stad en ken Utrecht daarom erg goed. Ik heb het er naar m’n zin. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde leefsituatie in mijn stad. Daarbij focus ik niet op transport, want dat zou iedereen hier met de fiets moeten doen, maar focus ik op het verkrijgen en verbruiken van energie in de panden waar we wonen en werken. Er zijn verschillende manieren om onze panden van warmte en stroom te voorzien. Als adviseur en bevoegd installateur van Groenpand wil ik ervoor zorgen dat we de juiste manieren van energie opwekken gaan toepassen in deze mooie stad. Zodat Utrecht een plek is waar we op een schone, gezonde en efficiënte wijze kunnen leven in comfort.

daniël kruit

Naast mijn doel is er ook een gevoel wat overheerst als ik aan Groenpand denk. Een gevoel van bewust leven. We kijken breder dan alleen een korte maatregel of een financiële meevaller. Wij gaan voor een installatie of investering voor de lange termijn. Want als we het doen, doen we het goed. Ik vind het een leuke uitdaging om mijzelf én mijn omgeving te motiveren om bewust om te gaan met onze Aarde. Met advies, het goede voorbeeld geven en op zeer prettige manier met mensen te communiceren, werk ik elke dag weer om mijn omgeving te verduurzamen.

Wat is je favoriete Groenpand project tot nu toe?

In de zomer van 2017 hebben we vanuit Groenpand een samenwerking gedaan met de Gemeente Utrecht. We hebben een collectief georganiseerd voor het advies, de verkoop én de installatie van zonnepanelen. De hele zomer heb ik in sneltreinvaart een enorme hoeveelheid geïnteresseerden bezocht in Utrecht. Ik bemerkte een waanzinnige bevlogenheid in grote delen van de stad om bij te dragen aan duurzaam wonen. Zo maken we van onze stad een stad voor de toekomst, waar we op verstandige, duurzame wijze leven.

Wat doe je verder nog met je leven?

Ik leef graag met de seizoenen, ik ben graag buiten, aan het sporten (voetbal, wandelen en hardlopen) en ik besteed graag tijd aan mentale fitheid. Om niet alleen de kwaliteit van het leven te verbeteren door op bewuste of groene wijze te leven, maar ook om actief vanuit mijn lijf bewust in balans te leven met de aarde.